Moliūgą supjaustykite riekelėmis ar kubeliais, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska, pipirais, uždenkite folija ir kepkite apie 30 min. 180 ºC orkaitėje, kol suminkštės. Tada sudėkite moliūgus į sietelį ir palikite nuvarvėti. Užminkykite tešlą. Suvyniokite ją į plėvelę ir laikykite šaldytuve 15 min. Iškočiokite maždaug 5 mm storio apskritą lakštą, perkelkite jį į kepimo formą (jei lakštas per didelis, apipjaukite pagal formos kraštus) ir apie 15 min. palaikykite šaldytuve. Į tešlos krepšelį įtieskite kepimo popieriaus ir įberkite nevirtų ryžių (žirnių). Kepkite 15–20 min. Tada išberkite kruopas, nuimkite popierių ir kepkite dar 5 min., kol kepinys taps sausas. Elektriniu trintuvu iki vientisos masės sutrinkite moliūgus. Porus supjaustykite nestorais griežinėliais ir pakepinkite svieste kartu su smulkintais česnakais. Kai porai šiek tiek suminkštės, supilkite vyną ir kepkite, kol skystis išgaruos. Į moliūgų masę įmuškite kiaušinius, supilkite grietinėlę, suberkite petražoles. Išmaišykite ir sudėkite porus. Šiek tiek pertrinkite elektriniu trintuvu, sudėkite sūrį ir paskaninkite muskatais, druska, pipirais. Moliūgų masę supilkite į tešlos krepšelį ir kepkite 40–45 min. 180 ºC orkaitėje. Kai pyragas iškeps ir vės, pradėkite ruošti grybus: stambiai supjaustykite ir paskrudinkite keptuvėje su sviestu. Pabarstykite petražolėmis, smulkintais česnakais, įpilkite šlakelį vyno ir kepinkite, kol skystis nugaruos. Grybais papuoškite pyragą, o likusius patiekite šalia jo.
UAB „Ūkininko patarėjas“
Įmonės kodas 133122411
PVM mokėtojo kodas LT331224113
Ats. sąsk. nr. LT154010042500061234,
LUMINOR bankas
Gedimino g. 27, LT-44319 Kaunas
Tel. (8-37) 225 300
El. paštas: referente@ukininkopatarejas.lt
Duomenys apie UAB „Ūkininko patarėjas“ kaupiami ir saugomi LR Juridinių asmenų registre
© 2022 - UAB „Ūkininko patarėjas” | Visos teisės saugomos