Columbus +6,4 °C Dangus giedras
Šeštadienis, 10 Geg 2025
Columbus +6,4 °C Dangus giedras
Šeštadienis, 10 Geg 2025

Moliūgų ir porų pyragas su pievagrybiais

2015/04/09

Tešlai: 250 g kvietinių miltų 180 g šalto sviesto Įdarui: 750 g nulupto ir išvalyto kvapiojo moliūgo alyvuogių aliejaus 2 porų baltosios dalys 2 šaukštai sviesto 3 česnako skiltelės 60 ml baltojo sauso vyno 300 ml riebios grietinėlės 4 šaukštai smulkintų petražolių 2 kiaušiniai 125 g tarkuoto fermentinio sūrio šviežiai tarkuotų muskatų druskos maltų juodųjų pipirų Grybams: 400 g pievagrybių 2 česnako skiltelės 2 šaukštai sviesto baltojo sauso vyno smulkintų petražolių druskos maltų pipirų

Moliūgą supjaustykite riekelėmis ar kubeliais, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska, pipirais, uždenkite folija ir kepkite apie 30 min. 180 ºC orkaitėje, kol suminkštės. Tada sudėkite moliūgus į sietelį ir palikite nuvarvėti. Užminkykite tešlą. Suvyniokite ją į plėvelę ir laikykite šaldytuve 15 min. Iškočiokite maždaug 5 mm storio apskritą lakštą, perkelkite jį į kepimo formą (jei lakštas per didelis, apipjaukite pagal formos kraštus) ir apie 15 min. palaikykite šaldytuve. Į tešlos krepšelį įtieskite kepimo popieriaus ir įberkite nevirtų ryžių (žirnių). Kepkite 15–20 min. Tada išberkite kruopas, nuimkite popierių ir kepkite dar 5 min., kol kepinys taps sausas. Elektriniu trintuvu iki vientisos masės sutrinkite moliūgus. Porus supjaustykite nestorais griežinėliais ir pakepinkite svieste kartu su smulkintais česnakais. Kai porai šiek tiek suminkštės, supilkite vyną ir kepkite, kol skystis išgaruos. Į moliūgų masę įmuškite kiaušinius, supilkite grietinėlę, suberkite petražoles. Išmaišykite ir sudėkite porus. Šiek tiek pertrinkite elektriniu trintuvu, sudėkite sūrį ir paskaninkite muskatais, druska, pipirais. Moliūgų masę supilkite į tešlos krepšelį ir kepkite 40–45 min. 180 ºC orkaitėje. Kai pyragas iškeps ir vės, pradėkite ruošti grybus: stambiai supjaustykite ir paskrudinkite keptuvėje su sviestu. Pabarstykite petražolėmis, smulkintais česnakais, įpilkite šlakelį vyno ir kepinkite, kol skystis nugaruos. Grybais papuoškite pyragą, o likusius patiekite šalia jo.

Dalintis