Torto paplotėliams suplakite baltymus į putas, tada įdėkite citrinų rūgšties. Plakdami cukrų berkite po truputį (1–2 šaukštus). Naują jo porciją pilkite tik tada, kai visiškai ištirps įbertoji. Kai baltymų masė pasidarys standi ir blizgi, įmaišykite maltus riešutus. Skardą (dar geriau – tris iš karto, nes reikės tiek paplotėlių) išklokite kepimo popieriumi ir pažymėkite, kokio dydžio turi būti paplotėlis. Dėkite dalį baltymų masės, palyginkite ir pašaukite į 95 ºC orkaitę. Kepkite paplotėlius 1,5–2 val., kol jie pasidarys visiškai sausi ir bus lengvai nuimami. Atvėsinkite. Kremui grietinėlę su cukrumi išplakite iki standumo. Įmaišykite likerį ir smulkintus lazdynų riešutus. Šokoladą kartu su sviestu ištirpdykite karšto vandens vonelėje ir aptepkite du morenginius paplotėlius, pabarstykite stambesniais riešutais. Apteptus paplotėlius kelias minutes palaikykite šaldytuve, kad šokoladas greičiau sustingtų. Likusią šokolado masę supilkite ant folijos, palyginkite ir palikite sustingti. Vėliau šokoladą sulaužykite gabaliukais – jais papuošite tortą. Paplotėlį nestorai aptepkite kremu, uždėkite kitą ir atsargiai paspauskite. Galiausiai viršutinį paplotėlį aptepkite kremu ir prismaigstykite šokolado gabaliukų. Kurį laiką tortą palaikykite šaldytuve, kad kremas ir šokoladas visiškai sustingtų.
UAB „Ūkininko patarėjas“
Įmonės kodas 133122411
PVM mokėtojo kodas LT331224113
Ats. sąsk. nr. LT154010042500061234,
LUMINOR bankas
Gedimino g. 27, LT-44319 Kaunas
Tel. (8-37) 225 300
El. paštas: referente@ukininkopatarejas.lt
Duomenys apie UAB „Ūkininko patarėjas“ kaupiami ir saugomi LR Juridinių asmenų registre
© 2022 - UAB „Ūkininko patarėjas” | Visos teisės saugomos