Konservuotų agurkų, morkų ir kultūrinių grybų kokybės reikalavimai atnaujinti atsižvelgus į naujus Europos Sąjungos reglamentų ir nacionalinių teisės aktų reikalavimus bei technikos pažangą. Minėtieji produktai turi atitikti šiuolaikinius standartus ir būti gaminami pagal vienodus kriterijus.
Nustatyti reikalavimai konservuotų daržovių gamybai ir prekiniam pateikimui užtikrina sąžiningą konkurenciją tarp įmonių, kurios gamina šiuos produktus - visi šalies gamintojai privalo laikytis tų pačių reikalavimų. Tai padeda išvengti kokybės skirtumų tarp skirtingų gamintojų produkcijos, o vartotojai gali būti tikri, kad perka saugų ir kokybišką produktą.
Naujai išdėstytuose konservuotų agurkų, konservuotų morkų ir konservuotų kultūrinių grybų techniniuose reglamentuose aiškiau suformuluotos nuostatos dėl šių produktų ženklinimo. Gamintojai turi laikytis ne tik privalomų ES ir nacionalinių produktų ženklinimo reikalavimų, bet ir papildomų. Pavyzdžiui, nurodyti agurkų gamybos būdą (marinuoti ar rauginti), apibūdinti skonį (rūgštūs, saldžiai rūgštūs, sūriai rūgštūs, aštrūs, su garstyčių, krapų ar kt. prieskoniu), morkų pjaustymo būdą („kubeliais supjaustytos“, „griežinėliais supjaustytos“) ir kt.
Aiškesnė ir detalesnė konservuotų agurkų, morkų ir kultūrinių grybų ženklinimo informacija bus naudinga vartotojams, nes jie galės lengviau suprasti produkto sudėtį, gamybos būdą ir skonines savybes, o tai leis išvengti galimų nesusipratimų renkantis produktus.
Atnaujintos taisyklės pradės galioti nuo 2025 m. lapkričio 1 d., tačiau gamintojai, kurie buvo rinkai pateikę produkcijos su senuoju ženklinimu, galės ją pardavinėti, kol baigsis atsargos.
UAB „Ūkininko patarėjas“
Įmonės kodas 133122411
PVM mokėtojo kodas LT331224113
Ats. sąsk. nr. LT154010042500061234,
LUMINOR bankas
Gedimino g. 27, LT-44319 Kaunas
Tel. (8-37) 225 300
El. paštas: referente@ukininkopatarejas.lt
Duomenys apie UAB „Ūkininko patarėjas“ kaupiami ir saugomi LR Juridinių asmenų registre
© 2022 - UAB „Ūkininko patarėjas” | Visos teisės saugomos