Ratatouille (daržovių troškinys)

Produktų kiekio nėra, nes kiekviena šeimininkė gamina savaip.

• Alyvuogių aliejus
• Svogūnai
• Raudonieji saldieji pipirai
• Čiobreliai
• Rozmarinai
• Laurų lapai
• Baklažanas
• Geltona cukinija (nedidelė)
• Žalia cukinija (nedidelė)
• Pomidorai

Susmulkinkite svogūnus ir nuluptus raudonuosius saldžiuosius pipirus. Keletą sekundžių palaikykite juos verdančiame vandenyje ir perpilkite šaltu. Berkite į puode įkaitintą aliejų, sumažinkite kaitrą, o kai šios daržovės gražiai „aptirps“ ir suminkštės, sudėkite nuluptus ir susmulkintus pomidorus.

Įdėkite bouquetgarnis – daugybėje patiekalų naudojamą čiobrelių, rozmarinų ir laurų lapų ryšelio derinį (šiuos prieskonius galima sudėti ir atskirai). Suminkštėjus pomidorams, po 30–40 min., sudėkite kubeliais pjaustytą baklažaną ir galiausiai, dar po maždaug 30 min., geltonas ir žalias cukinijas.

Puodo neuždenkite, jokio vandens, tik meilė, švelnus maišymas ir laikas! Daržovės turi troškintis savo sultyse. Itin uolūs tradicijų gerbėjai dar prideda česnako.

Pats geriausias ratatouille visoje visatoje ir kaip pagrindinis patiekalas, ir kaip garnyras!