Salotos su kanapių sėklų grietine

Salotos su kanapių sėklų grietine
  • 50–100 įvairių salotų lapų
  • 2–4 pomidorai
  • 1 sunokęs avokadas
  • 30–50 g šviežių sūdytų alyvuogių
  • 20 g svogūnų laiškų
  • 20 g pienių lapų
  • 20 g pienių žiedų
  • 10–20 g žlūgių
  • 10–20 g balandų
  • apie 30 g išmirkytų molūgų sėklų
  • apie 20 g lukštentų kanapių sėklų
  • žiupsnelis raudonėlio
  • žiupsnelis džiovintų ir trintų papajų sėklų (vietoje juodųjų pipirų)
  • žiupsnelis jūros druskos
  • 50–100 ml lukštentų kanapių sėklų grie­tinės

 

  1. Daržoves, salotas ir žoleles susmulkinki­te, užberkite sėklų, prieskonių ir užpilkite lukštentų kanapių sėklų grietine.
  2. Salotos tiks prie įvairių patiekalų.

 

Rekomenduojame  paragauti su bolivinių balandų koše, kurią išsivirti reikėtų su didesniu kiekiu vandens, kad būtų minkšta ir sultinga. Į košę įberkite šiek tiek druskos ir įpilkite kanapių alie­jaus, dar galima pagardinti juodaisiais ar kvapiaisiais pipirais arba džiovintų papajų sėklomis, malta Kajeno paprika, maltomis kalendrų sėklomis.