Sūrio paplotėliai (Arepas de Queso)

  • Puodelis kukurūzų miltų
  • Puodelis šilto vandens
  • 1/3 puodelio tarkuoto baltojo arba mocarelos sūrio
  • 2 šaukštai sviesto
  • Žiupsnelis druskos

Tai tradicinis ir kasdien Kolumbijoje valgomas patiekalas iš Antiquia regiono. Paplotėliai patiekiami šilti pusryčiams, užtepus sviesto ir užbėrus sūrio, su puodeliu kolumbietiško karšto šokolado.

Kruopščiai sumaišykite kukurūzų miltus, šiltą vandenį, sūrį, valgomąjį šaukštą sviesto ir druską. Leiskite mišiniui pastovėti 5 minutes.

Minkykite rankomis apie 3 minutes, dirbdami sudrėkinkite jas vandeniu, kad neliptų tešla.

Iš tešlos suformuokite 4 mažus rutuliukus. Įdėkite kiekvieną tarp dviejų plastikinių maišelių ar maistinės plėvelės sluoksnių ir plokščiu puodo dangčiu išplokite iki 0,6 cm storio.

Dėkite sviesto į teflono danga dengtą ant vidutinės ugnies įkaitintą keptuvę. Išplotą paplotėlį kepkite apie 3 minutes iš abiejų pusių, kol susidarys traški pluta ir paplotėlis taps auksinės rudos spalvos.