Vištienos karis

• 400 g vištienos krūtinėlės
• 1 paprikos
• 1 svogūno
• 1 morkos
• 100–150 g plikytų ryžių (nepervirti, naudojami birūs)
• kario mėsai arba daržovėms
• kokosų pieno indelio
• kardamono
• ciberžolės
• muskato
• juodųjų pipirų

Kol verda ryžiai, nedidelėmis juostelėmis arba kubeliais supjaustykite vištienos krūtinėlę. Kepkite ant aliejaus (geriausiai tinka kokosų), kol gražiai apskrus.

Kitoje keptuvėje troškinkite smulkiai supjaustytus svogūnus, morkų ir paprikų kubelius. Kai daržovės suminkštės, užpilkite jas kokosų pienu, dėkite iškeptą vištieną, berkite prieskonius, kario miltelius ir maišykite, kol lengvai sutirštės. Ryžius galima dėti į patiekalą (taip lengvai suderinsite šrilankietišką karį su itališku risotto) arba atskirai patiekti indeliuose ar kauburėliuose.