• 400 g vištienos krūtinėlės • 1 paprikos • 1 svogūno • 1 morkos • 100–150 g plikytų ryžių (nepervirti, naudojami birūs) • kario mėsai arba daržovėms • kokosų pieno indelio • kardamono • ciberžolės • muskato • juodųjų pipirų
Kol verda ryžiai, nedidelėmis juostelėmis arba kubeliais supjaustykite vištienos krūtinėlę. Kepkite ant aliejaus (geriausiai tinka kokosų), kol gražiai apskrus.
Kitoje keptuvėje troškinkite smulkiai supjaustytus svogūnus, morkų ir paprikų kubelius. Kai daržovės suminkštės, užpilkite jas kokosų pienu, dėkite iškeptą vištieną, berkite prieskonius, kario miltelius ir maišykite, kol lengvai sutirštės. Ryžius galima dėti į patiekalą (taip lengvai suderinsite šrilankietišką karį su itališku risotto) arba atskirai patiekti indeliuose ar kauburėliuose.
UAB „Ūkininko patarėjas“
Įmonės kodas 133122411
PVM mokėtojo kodas LT331224113
Ats. sąsk. nr. LT154010042500061234,
LUMINOR bankas
Gedimino g. 27, LT-44319 Kaunas
Tel. (8-37) 225 300
El. paštas: referente@ukininkopatarejas.lt
Duomenys apie UAB „Ūkininko patarėjas“ kaupiami ir saugomi LR Juridinių asmenų registre
© 2022 - UAB „Ūkininko patarėjas” | Visos teisės saugomos