Aštrūs kiaulienos pjausniai

INGREDIENTAI

  • 8 kiaulienos gabalėliai be kaulų
  • 4 šaukšteliai aitriosios paprikos
  • 4 šaukšteliai paprikos
  • 4 šaukšteliai maltų juodųjų pipirų
  • 4 šaukšteliai druskos
  • 2 šaukšteliai granuliuotų česnakų (arba 4–5 trintos česnakų skiltelės)
  • 1 šaukštelis kmynų
  • 1 šaukštelis kapotų
  • raudonėlių
  • 2–3 šaukštai alyvuogių aliejaus

Aštriam padažui:

  • ½ stiklinės kečupo
  • ¼ stiklinės grūdėtųjų
  • garstyčių
  • 2 šaukštai aštraus
  • pomidorų padažo
  • ½ stiklinės medaus
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Nedideliame indelyje sumaišykite visas sausas sudedamąsias marinato dalis ir suberkite į aliejų. Gerai išmaišykite. Kiaulienos gabalėlius nuplaukite, gerai nusausinkite ir aptepkite marinatu. Sudėkite juos į indą, uždenkite maistine plėvele ir palikite kelias valandas pasimarinuoti šaldytuve. Pagaminkite padažą, kurį patieksite prie keptos mėsos. Sumaišykite visas sudedamąsias padažo dalis ir palikite bent pusvalandį pastovėti šaldytuve. Pasimarinavusius mėsos gabalėlius dėkite ant grotelių virš žarijų ir kepkite maždaug 4–6 min. kiek­vieną pusę (galima ir ilgiau). Kai pjausniai gražiai apskrus, o paspaudus bėgs skaidrios sultys, nukelkite juos nuo kaitros ir prieš patiekdami leiskite bent 3 min. pastovėti. Galite nepjaustyti pjausnių arba sudalykite juos į nestorus gabalėlius ir patiekite su aštriu padažu ir gaiviomis salotomis.