Avinžirnių užtepas

INGREDIENTAI:

  • 500 g avinžirnių
  • 1–2 skiltelės česnako
  • 80 ml alyvuogių aliejaus
  • 100 ml citrinų sulčių
  • maltos paprikos
  • maltų juodųjų pipirų
  • druskos
  • žalumynų (nebūtinai)Išmirkytus avinžirnius išvirkite šiek tiek sūdytame vandenyje (galite naudoti konservuotus), nusunkite (nedaug nuoviro palikite) ir atvėsinkite. Visas sudedamąsias dalis sudėkite į elektrinį trintuvą ir sutrinkite. Masę pagardinkite druska, pipirais. Jei užtepas per tirštas, įpilkite šiek tiek nuoviro. Sudėkite užtepą į indelį, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite paprika, smulkintais žalumynais ir patiekite su laužytomis pitomis, šviežiomis daržovėmis arba užtepo pridėkite į paplotėlių vidų.