Blynų tortas su karameliniu kremu

  • 260 g miltų
  • 3 kiaušiniai
  • 150 ml grietinėlės
  • 60 g sviesto
  • 1 šaukštelis cukraus
  • druskos
  • aliejaus kepti

Kremui:

  • 60 g kukurūzų krakmolo
  • 300 ml pieno
  • 250 g grietinėlės
  • 50 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • riešutų mišinio įdarui

Sviestą su cukrumi ir žiupsneliu druskos išplakite iki purumo. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Į sviestą įplakite trynius ir grietinėlę. Plakdami dalimis suberkite miltus. Išplakite baltymus iki standžių putų ir įmaišykite į tešlą. Įkaitintą keptuvę patepkite aliejumi ir įpilkite tešlos, kad blynas būtų per visą keptuvę. Riešutus trumpai pakepkite orkaitėje, atvėsinkite ir susmulkinkite. Užkaiskite grietinėlę. Kitame prikaistuvyje įkaitinkite ir išlydykite cukrų, tik saugokite, kad nepradėtų svilti. Karštą grietinėlę supilkite į karamelizuotą cukrų ir maišydami dar pavirkite apie 5 min. Sudėkite sviestą ir išmaišykite. Pieną sumaišykite su krakmolu ir plona srovele supilkite į karamelę. Nuolat maišykite, o kai tik pradės virti, nukelkite ją nuo ugnies. Maišykite dar apie 2 min. Atvėsinkite šalto vandens vonelėje. Dėkite blyną, užtepkite karamelės ir pabarstykite riešutais, taip sluoksniuokite, kol gausite norimo dydžio tortą. Galite iš karto patiekti.