Bulvių ir sūrio suflė

  • 700 g bulvių
  • 1 svogūnas
  • 3 kiaušiniai
  • 300 ml pieno
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
  • 1 šaukštas sviesto
  • ½ šaukšto miltų
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • smulkintų šviežių ar džiovintų krapų (tinka ir kiti prieskoniniai augalai)

Bulves išvirkite sūdytame vandenyje ir sutrinkite į košę. Pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais. Nedideliame puode išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pakepinkite iki gelsvumo (apie 1 min.). Supilkite pieną, smarkiai maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės. Suberkite pusę tarkuoto sūrio, smulkintus krapus ir išmaišykite iki vientisos masės. Padažą pasūdykite, pagardinkite pipirais, nukelkite nuo ugnies ir palikite vėsti. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius, pravėsusį padažą ir garstyčias supilkite į bulvių košę ir gerai išmaišykite. Baltymus išplakite iki standumo ir atsargiai įmaišykite į bulvių masę. Kepimo indelius patepkite sviestu, 2/3 jų tūrio pridėkite masės, viršų pabarstykite likusiu sūriu ir 30–35 min. pašaukite į 200 ºC orkaitę. Kepkite, kol suflė gražiai pakils ir apskrus. Į stalą patiekite iš karto.