Keptos vištų kepenėlės su aviečių padažu

  • 300 g vištų kepenėlių
  • 300 g aviečių
  • 1 svogūnas
  • 2 šaukšteliai balzaminio acto
  • aliejaus arba sviesto kepti
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • mėtų

Kepenėles nuplaukite ir pusvalandžiui pamerkite į šaltą vandenį. Paskui nusausinkite ir maždaug 8 min. pakepkite. Pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais. Iškeptas kepenėles laikykite šiltai. Kitoje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir jame pakepinkite susmulkintus svogūnus. Suberkite avietes (kelias palikite papuošti), supilkite balzaminį actą ir viską troškinkite 7–10 min. ant silpnos ugnies. Sutrinkite elektriniu trintuvu. Tyrę pertrinkite per sietelį, kad neliktų aviečių grūdelių. Į lėkštes pilkite aviečių padažo, įdėkite kepenėlių, papuoškite avietėmis ir mėtomis.