Kopūstų ir kalakutienos apkepas

  • 500 g maltos kalakutienos
  • 500 g šviežių kopūstų
  • 2 svogūnai
  • 2–3 morkos
  • 3–5 šaukštai miltų
  • 3 kiaušiniai
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 3–4 šaukštai majonezo
  • aliejaus kepti
  • druskos
  • maltų pipirų

Kopūstus supjaustykite, morkas sutarkuokite stambia trintuve, svogūnus susmulkinkite ir viską pakepinkite įkaitintame aliejuje. Daržoves perdėkite į gilesnį indą ir šiek tiek atvėsinkite. Keptuvėje pakepinkite maltą mėsą, iki ji pakeis spalvą. Pasūdykite, pagardinkite ją maltais pipirais ar kitais prieskoniais. Kiaušinius išplakite su miltais, šiek tiek pasūdykite ir sumaišykite su kepintomis daržovėmis. Sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su majonezu. Į kepimo indą dėkite dalį kopūstų masės, išlyginkite, suverskite mėsą ir užklokite likusia kopūstų mase. Viršų aptepkite sūrio mase ir 20 min. pašaukite į 180 ºC orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys.