Maltiniai su bulvių košės kepurėlėmis

Maltiniams:

  • 600 g maltos mėsos
  • 1 stiklinė pomidorų padažo
  • 0,5 stiklinės rudojo cukraus
  • 2,5 šaukštelio Vusterio padažo
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis trintų česnakų
  • 1 stiklinė stambiai tarkuotų morkų
  • 1 kupina stiklinė maltų džiūvėsėlių
  • 0,5 šaukštelio smulkintų džiovintų petražolių
  • 0,5 šaukštelio maltų džiovintų svogūnų
  • nepilna stiklinė pieno
  • 2 kiaušiniai
  • 1 kiaušinio baltymas
  • 2–3 česnako skiltelės
  • druskos
  • maltų pipirų

Bulvių košei:

  • 6–8 bulvės
  • 0,5 stiklinės pieno
  • 1,5–2 stiklinės smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Papuošti:

  • svogūnų laiškų ar kitokių žalumynų

Pirmiausia sumaišykite padažą iš pomidorų padažo, rudojo cukraus ir šaukštelio Vusterio padažo. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame pakepinkite česnakus, morkas, kol jos suminkštės. Pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais ir likusiu Vusterio padažu. Į dubenį dėkite maltą mėsą, įmuškite kiaušinius, kiaušinio baltymą, sukrėskite pakepintas daržoves, 2 šaukštus pagaminto pomidorų padažo, supilkite pieną, suberkite džiūvėsėlius, petražoles, maltus svogūnus ir gerai išminkykite. Iš faršo lipdykite nedidelius kukuliukus ir dėkite juos į aliejumi pateptą skardą. Kiekvieną kukuliuką šiek tiek suplokite ir uždėkite po šaukštelį likusio pomidoro padažo. Pašaukite į 200 ºC orkaitę ir kepkite 30–35 min., kol mėsa bus visiškai iškepusi. Sūdytame vandenyje išvirkite bulves ir sugrūskite. Į košę supilkite šiek tiek pašildytą pieną, suberkite tarkuotą sūrį ir labai gerai išmaišykite. Jei reikia, košę dar pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais. Ant iškepusių maltinių uždėkite po bulvių košės kepurėlę, persmeikite mediniu pagaliuku, kad patogiau būtų paimti iš lėkštės, pabarstykite kapotais svogūnų laiškais ir patiekite į stalą.