Moliūgų ir apelsinų sriuba

  • 200–300 g moliūgo minkštimo
  • 2 apelsinai
  • 500 ml sultinio
  • 1 didelis svogūnas
  • 1–2 skiltelės česnako
  • 0,5 šaukštelio tarkuoto imbiero
  • 50 ml grietinėlės
  • 1 saujelė moliūgų sėklų
  • aliejaus kepti
  • kario
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais ir suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Vis pamaišydami kepkite apie pusvalandį, kol suminkštės. Sudėkite smulkintą svogūną, česnakus, tarkuotą imbierą, įberkite druskos, pipirų ir kario, išmaišykite ir kepkite dar 10 min. Į kepinamas daržoves įpilkite tiek sultinio, kokio tirštumo sriubos norite, ir virkite 10 min. Galiausiai supilkite šviežiai išspaustas apelsinų sultis (kartu su minkštimu) ir viską sutrinkite elektriniu trintuvu. Supilkite sriubą į puodą, užkaitinkite iki virimo, įmaišykite grietinėlę. Pilkite į lėkštes, pabarstykite sausoje keptuvėje paspragintomis moliūgų sėklomis ir patiekite į stalą. Skanaukite su šviežia ar skrudinta duona arba jos skrebučiais.