Omletas su obuolių įdaru

INGREDIENTAI:

  • 1 didesnis saldžiarūgštis obuolys
  • 4 kiaušiniai
  • 50 g kietojo fermentinio sūrio
  • 50 g grietinėlės sūrio
  • 3–4 petražolių šakelės
  • 1 šaukštas sviesto
  • druskos
  • maltų baltųjų pipirų

Nuplautas ir nudžiovintas petražoles susmulkinkite. Fermentinį sūrį sutarkuokite smulkia trintuve. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su 4 šaukštais šalto vandens, smulkintomis petražolėmis, druska ir maltais pipirais. Baltymus išplakite atskirai iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į trynius. Didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą ir supilkite purią kiaušinių masę. Sumažinkite ugnį ir nemaišydami kepkite apie 7 min. Tada pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu, keptuvę uždenkite ir omletą ant silpnos ugnies kepkite dar 6–7 min. Kol jis kepa, obuolį nulupkite, išpjaukite sėklalizdį, sutarkuokite stambia trintuve ir sumaišykite su grietinėlės sūriu. Sukrėskite obuolius vienoje omleto pusėje, sulenkite jį pusiau užklodami įdarą. Įdarytą omletą supjaustykite porcijomis, dėkite į pašildytas lėkštes ir patiekite į stalą.