Paprikų krepšeliai

Tešlai:

  • 250 g rupių miltų
  • 50 ml vandens
  • 50 ml aliejaus
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukštelis cukraus
  • druskos
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

Įdarui:

  • 6 paprikos
  • 150 g fermentinio sūrio
  • smulkintų žalumynų
  • prieskonių

Miltus sumaišykite su druska, cukrumi ir kepimo milteliais. Į mišinį supilkite vandenį, aliejų, išplaktą kiaušinį ir užminkykite tešlą. Iš paprikų iškrapštykite sėklas, nupjaukite viršų ir apačią, kad išeitų 2–4 cm aukščio žiedas (iš didesnės paprikos galima išpjauti du žiedus). Nupjautas paprikų dalis ir sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais, viską sumaišykite ir įberkite žiupsnelį prieskonių. Jei reikia, įdarą pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais. Tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite trikampiais. Dėkite juos į skardą, ant kiekvieno – po paprikos žiedą ir tešlos kampus užlenkite į vidurį, kad jie apgaubtų papriką. Į žiedus pridėkite sūrio įdaro ir 15–20 min. kepkite 200 ºC orkaitėje. Kai įdaras išsilydys ir gražiai apskrus, krepšelius ištraukite iš orkaitės, šiek tiek atvėsinkite ir patiekite į stalą.