Paprikų suktinukai su ančiuvių įdaru

  • 6 skirtingų spalvų paprikos
  • 1 šaukštas aliejaus
  • 1 žiupsnelis raudonėlių
  • druskos

Įdarui:

  • 200–300 ml alyvuogių aliejaus
  • 150 g konservuotų kaparėlių
  • 100 g kietojo fermentinio sūrio
  • 5–6 skiltelės česnakų
  • 4–5 šviežių raudonėlių šakelės arba šaukštas džiovinto
  • 8 aliejuje konservuotos ančiuvių filė
  • 1 ryšelis šviežių petražolių

Paprikas išilgai įpjaukite, išvalykite. Aliejų sumaišykite su žiupsneliu druskos bei raudonėlių ir patepkite paprikų išklotinių vidinę dalį. Palikite pastovėti, kol gaminsite įdarą. Į elektrinį trintuvą sudėkite sutraiškytus česnakus, susmulkintas petražoles, raudonėlius, ančiuvius, sutrinkite. Maišykite pamažu pildami aliejų. Suberkite smulkiai sutarkuotą fermentinį sūrį, susmulkintus kaparėlius. Jei įdaras pasirodys šiek tiek per tirštas, įpilkite dar kelis šaukštus aliejaus. Aptepkite įdaru paprikų išklotines ir susukite į ritinėlius. Suktinukus sutvirtinkite mediniais smeigtukais, dėkite į karščiui atsparų indą ir 15–20 min. pašaukite į 180–200 ºC orkaitę.