Riešutais ir sūriu įdaryti baklažanų suktinukai

  • 2–3 baklažanai
  • 2–5 česnako skiltelės
  • 50 g lazdynų riešutų
  • 50 g migdolų
  • 50 g graikinių riešutų
  • 50 g kietojo fermentinio sūrio
  • 2–3 šaukštai natūralaus jogurto ar majonezo
  • druskos
  • aliejaus kepti

Baklažanus supjaustykite išilgai plonomis, 3–5 mm storio juostelėmis. Pabarstykite jas druska ir palikite 20 min. pastovėti. Baklažanų juosteles nuplaukite, nusausinkite ir iš abiejų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje. Apkeptus baklažanus sudėkite ant popierinių servetėlių, kad susigertų aliejus. Įdarui nuplautus, nuplikytus ir nusausintus riešutus susmulkinkite ir sumaišykite su tarkuotu fermentiniu sūriu, trintais česnakais ir jogurtu. Kiekvieną baklažanų juostelę aptepkite įdaru ir susukite į ritinėlį. Suktinukus sudėkite į lėkštę su žalumynais ir patiekite į stalą.