Tarkuotų bulvių apkepas su mėsa

  • 300 g maltos mėsos
  • 8 bulvės
  • 3 česnako skiltelės
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 1 šaukštas smulkintų krapų
  • 4 šaukštai grietinės
  • 1 šaukštelis smulkintų raudonėlių
  • druskos
  • pipirų
  • aliejaus kepti

Keptuvėje įkaitinkite nedaug aliejaus ir pakepinkite maltą mėsą. Susmulkinkite vieną česnako skiltelę ir suberkite į kepinamą mėsą. Sudėkite pomidorų pastą, raudonėlius, paskaninkite druska ir pipirais. Viską išmaišykite, nukelkite keptuvę nuo ugnies ir uždenkite. Sutarkuokite sūrį ir susmulkinkite dvi česnako skilteles. Išplakite kiaušinius ir į juos sudėkite tarkuotą sūrį, krapus, česnakus ir grietinę. Bulves sutarkuokite stambia trintuve. Tarkius įmaišykite į kiaušinių ir sūrio masę, paskaninkite druska ir pipirais. Į kepimo formą sukrėskite pusę tarkių, ant viršaus sudėkite pakepintą maltą mėsą. Išlyginkite ir sukrėskite likusius tarkius. Vėl išlyginkite paviršių. Bulvių apkepą apie 40 min. kepkite 180 oC orkaitėje.