Trinta burokėlių sriuba su apelsinais

  • 1 l daržovių sultinio
  • 1 kg nuluptų ir iškeptų burokėlių
  • 1 obuolys
  • 1 svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 šaukštelis šviežių čiobrelių
  • 2 cm ilgio imbiero šaknies
  • 1 apelsinas
  • cinamono
  • kardamono
  • aliejaus kepti
  • druskos
  • maltų pipirų

Papuošti:

  • 1 obuolys
  • kepintų saulėgrąžų
  • cinamono
  • sviesto kepti

Puode įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir pakepinkite susmulkintą svogūną, skiltelėmis supjaustytą obuolį. Maišydami kepkite, kol svogūnai ir obuoliai ims skrusti. Burokėlius susmulkinkite, česnakus sutrinkite, imbiero šaknį smulkiai sutarkuokite. Viską sudėkite į keptuvę, suberkite čiobrelius, dar minutėlę kitą pakepinkite ir užpilkite sultiniu. Nutarkuokite apelsino žievelę (kelis žiupsnelius palikite papuošti), išspauskite sultis ir supilkite į sriubą. Pagardinkite druska, kitais prieskoniais, puodą uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies apie 15 min. Sutrinkite elektriniu trintuvu. Jei sriuba išeis per tiršta, praskieskite ją vandeniu. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek sviesto ir jame pakepinkite skiltelėmis supjaustytą obuolį. Kepdami pabarstykite cinamonu. Dėkite po kelias skilteles į sriubos lėkštes, pabarstykite apelsino žievele, kepintomis saulėgrąžomis ir patiekite į stalą.