Trinta lęšių sriuba su lašiša

  • 310 g konservuotų arba virtų lęšių
  • 4 raudonos paprikos
  • 100 g silpnai sūdytos lašišos
  • 2 morkos
  • 2 svogūnai
  • 1 česnako skiltelė
  • 200 ml vandens arba daržovių sultinio
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • šviežių petražolių papuošti

Morkas nuskuskite, kartu su paprikomis susukite į foliją ir kepkite, kol pasidarys minkštos. Morkas atvėsinkite, o paprikas iš karto sudėkite į polietileninį maišelį, užriškite ir jame palaikykite 10–15 min. Tada išimkite ir nulupkite paprikų odelę. Paprikas supjaustykite gabaliukais, kartu su morkomis, lęšiais, česnako skiltele ir svogūnais sudėkite į elektrinį trintuvą ir sutrinkite. Tirštą sriubą skieskite vandeniu arba sultiniu. Ją labai nedaug pasūdykite (dar dėsite sūdytos žuvies), pagardinkite maltais pipirais, supilkite atgal į puodą ir dar šiek tiek pakaitinkite. Supilstykite sriubą į lėkštes, įdėkite po ploną lašišos gabalėlį, papuoškite petražolėmis ir patiekite į stalą. Skanaukite su skrudinta duona.