Trinta salierų ir obuolių sriuba su vištiena ir lazdynų riešutais

Sriubai:

  • 1 svogūnas
  • 1 saliero lapkotis
  • 1 šaukštas aliejaus kepti
  • 0,5 stiklinės kubeliais pjaustyto saliero gumbo
  • 2 raudoni obuoliai
  • 1 šviežių čiobrelių šakelė
  • 1 l vandens
  • 2 kubeliai daržovių sultinio
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Dar reikės:

  • 3 vištienos filė gabalėlių
  • 2 šaukštų aliejaus ar kitokių riebalų kepti
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • 2 šaukštų smulkintų lazdynų riešutų
  • 1 šaukšto smulkintų šviežių vaistinių šalavijų

Puode įkaitinkite aliejų ir jame pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir saliero gumbą. Kai svogūnai pasidarys skaidrūs, suberkite susmulkintą saliero lapkotį, obuolius ir įmeskite čiobrelių šakelę. Maišydami kepinkite apie 5 min. Tada užpilkite vandeniu, sudėkite sultinio kubelius ir gerai išmaišykite, kad jie visiškai ištirptų. Virkite sriubą ant silpnos ugnies apie 15–20 min. Nukelkite puodą nuo ugnies, sutrinkite sriubą elektriniu trintuvu. Paskaninkite druska ir pipirais. Įkaitintuose riebaluose 2–3 min. apskrudinkite kubeliais supjaustytą vištieną, tada pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Suberkite lazdynų riešutus, šalavijus ir viską dar kelias minutes pakepkite. Patiekdami sriubą ant viršaus uždėkite vištienos ir riešutų pagardo. Valgykite su rupių miltų duona.