Trisluoksnis pyragas su raudonaisiais serbentais

Apatinio sluoksnio tešlai:

  • 400 g miltų
  • 200 g šalto sviesto
  • 130 g miltelinio cukraus
  • 4 kiaušinių tryniai
  • druskos

Riešutinei masei:

  • 300 g maltų žemės riešutų
  • 150 g miltelinio cukraus
  • 4 kiaušinių baltymai
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 20 ml romo

Baltymų ir serbentų sluoksniui:

  • 700–800 g raudonųjų serbentų
  • 200 g miltelinio cukraus
  • 4 kiaušinių baltymai

Miltus persijokite ir sumaišykite su druska bei milteliniu cukrumi. Į miltų mišinį įtarkuokite ar supjaustykite nedideliais gabaliukais sviestą ir sudėkite kiaušinių trynius. Greitai užminkykite vidutinio kietumo tešlą, suminkykite ją į kamuoliuką, susukite į maistinę plėvelę ar foliją ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Atvėsusią tešlą iškočiokite ir lakštą įtieskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Pirmą pyrago sluoksnį 10 min. kepkite 190 ºC orkaitėje. Kol jis kepa, užmaišykite antrąjį sluoksnį – riešutinę masę. Baltymus gerai išplakite su cukrumi, kad putos nebūtų labai standžios. Maltus riešutus sumaišykite su cinamonu bei romu ir atsargiai įmaišykite į baltymus. Riešutų masę supilkite ant pakepusio pirmojo sluoksnio, išlyginkite ir kepkite tokioje pačioje temperatūroje dar 10 min. Viršutiniam sluoksniui baltymus išplakite iki standžių putų. Baigdami plakti suberkite cukrų ir plakite, kol masė pasidarys standi, blizgi. Kelis šaukštus baltymų masės palikite viršui aptepti. Serbentus nuplaukite ir nuskabykite nuo kotelių. Būtinai nudžiovinkite ir atsargiai įmaišykite į likusią baltymų masę. Sukrėskite ją ant pirmųjų dviejų pyrago sluoksnių. Galiausiai pyragą aptepkite paliktais baltymais ir 45 min. pašaukite į vėsesnę – 160 ºC orkaitę. Kai viršutinis morengo sluoksnis gražiai apskrus, šiek tiek praverkite orkaitės dureles ir baikite kepti pyragą.