Vištienos maltiniai su salierų koteliais

  • 500 g maltos vištienos
  • 1/2 stiklinės džiūvėsėlių
  • 2 šaukštai smulkiai kapotų česnakų
  • 1 šaukštas aštraus pomidorų padažo
  • 1 kiaušinis
  • 1 šaukštelis česnakų miltelių
  • druskos
  • keli šaukštai česnakinio padažo
  • keli šaukštai aštraus pomidorų padažo
  • 2 salierų stiebai
  • 2 šaukštai smulkiai kapotų salierų lapų

Vištieną sumaišykite su kapotais česnakais, česnakų milteliais, šaukštu aštraus pomidorų padažo, kiaušiniu ir puse kiekio džiūvėsėlių. Faršą pasūdykite, gerai išminkykite ir padarykite 16 nedidelių maltinukų. Juos pavoliokite likusiuose džiūvėsėliuose, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir maždaug 20 min. pašaukite į 200 ºC orkaitę. Iškepę maltinukai turi būti traškūs, gražiai apskrudę. Nuplautus ir nusausintus salierų stiebus supjaustykite į 16 dalių. Iškeptus vištienos kukulius dėkite į lėkštę, į kiekvieną įsmeikite po saliero lazdelę, apliekite česnakiniu ir aštriu pomidorų padažu, pabarstykite kapotais salierų lapeliais ir patiekite į stalą. Skanaukite su bulvių ar ryžių koše ir šviežių daržovių salotomis.