Aštri trinta sviestinio moliūgo sriuba su šitakiais

• sviestinis moliūgas
• rūgštus obuolys
• saldžioji paprika
• pusė aitriosios paprikos
• sauja šviežių šitakių
• kubelis daržovių sultinio
• 1 litras vandens
• druskos ir pipirų
pagal skonį

Grybų marinatui:
• sojų padažas
• pusė žaliosios citrinos
• šaukštelis agavų nektaro
• šaukštelis sezamų aliejaus

Moliūgą, obuolį, paprikas (saldžiąją ir aitriąją) su šiek tiek alyvuogių aliejaus kepame orkaitėje, kol apskrus. Užverdame vandenį, dedame sultinio kubelį, prieskonius ir orkaitėje keptas daržoves. Viską susmulkiname karščiui atspariu elektriniu trintuvu iki vientisos masės.

Tuo pačiu metu ruošiame ir grybus: juos pjaustome riekelėmis ir užpilame marinatu. Palaikome, kol ruošiama sriuba. Pilame sriubą į dubenį, viršų puošiame marinuotais šitakiais. Jei grybus vis dėlto nedrąsu valgyti termiškai neapdorotus, galima aprašytu būdu pamarinavus ir nusausinus juos pakepti orkaitėje
apie 20 min.