Avinžirnių ir morkų salotos

  • 2–3 morkos
  • 1–1½ stiklinės virtų avinžirnių
  • svogūnų laiškų
  • 1 saujelė granatų sėklų
  • 1 saujelė sezamų sėklų
  • 2–3 šaukštai apelsinų sulčių
  • 1 šaukštas sėmenų aliejaus
  • 1 šaukštas medaus
  • maltos aitriosios paprikos
  • druskos
  • mėtų papuošti

Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais. Svogūnų laiškus susmulkinkite ir sumaišykite su morkomis, granatų sėklomis ir avinžirniais. Užpilui aliejų sumaišykite su apelsinų sultimis, medumi, žiupsneliu aitriosios paprikos ir druskos. Supilkite jį į salotas, lengvai išmaišykite, pabarstykite sezamų sėklomis, papuoškite mėtomis ir patiekite į stalą.