Blynai su karštu padažu

Patiekalas susideda iš dviejų dalių: miltinių blynų ir padažo (tikroji mačanka). Blynai gali būti bet kokie, bet klasikiniame recepte – stori, sumaišyti su rūgpieniu arba kefyru. Galite kepti didelius sklindžius.

Padažo pagrindas gaminamas iš lašinių, kaimiškų dešrelių (virtų ir supjaustytų griežinėliais), smulkiai supjaustytų šonkauliukų ir pan., taip pat grybų. Visa tai kepama keptuvėje, po to užpilama grietine. Grietinės turi būti daug, kad blynai plaukiotų. Jei norite tirštesnio padažo, prieš pildami grietinę pakepinkite šaukštą miltų (arba du, jei padažo daug). Padažo gaminimas – puiki galimybė eksperimentuoti. Beje, mačanka tinka ir kaip padažas bulviniams blynams.

Blynus ir mačanką patiekite atskirai. Blynai mirkomi į padažą, taip pat į blyną galite įvynioti dešros ar mėsos gabaliukų.