Išverdame kiaušinius ir bulves su lupenomis. Virtus kiaušinius atšaldome, nulupame ir supjaustome griežinėliais. Jei naminė dešra žalia, reikia ją iškepti arba išvirti, po to supjaustyti griežinėliais. Jei naudojame paprastą dešrą, ją tiesiog plonai supjaustome.
Toliau gaminsime orkaitėje arba, jei turite, – krosnyje. Kepimo indo ar keptuvės dugną ištepame aliejumi arba taukais. Dedame bulvių griežinėlių sluoksnį, pasūdome, pabarstome pipirų ir paprikos. Tada sluoksniuojame: dedame griežinėliais pjaustytus svogūnus, ant jų – dešros griežinėlius ir pjaustytus kiaušinius. Tada vėl bulves, druską, pipirus, papriką – ir toliau sluoksniuojame ta pačia tvarka. Prieskonius beriame tik ant bulvių.
Atskirame inde sumaišome pieną su grietine, truputį pasūdome ir užpilame ant susluoksniuotų produktų. Truputėlį supurtome kepimo formą, kad grietinės patektų visur (ją maišome su pienu būtent dėl to, kad taptų skysta). Neuždengtą keptuvę pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C karščio, kepame 15–20 minučių. Tada išimame, viršų dar pabarstome paprika ir patiekiame į stalą.