Bulves išvirkite sūdytame vandenyje ir sutrinkite į košę. Pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais. Nedideliame puode išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pakepinkite iki gelsvumo (apie 1 min.). Supilkite pieną, smarkiai maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės. Suberkite pusę tarkuoto sūrio, smulkintus krapus ir išmaišykite iki vientisos masės. Padažą pasūdykite, pagardinkite pipirais, nukelkite nuo ugnies ir palikite vėsti. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius, pravėsusį padažą ir garstyčias supilkite į bulvių košę ir gerai išmaišykite. Baltymus išplakite iki standumo ir atsargiai įmaišykite į bulvių masę. Kepimo indelius patepkite sviestu, 2/3 jų tūrio pridėkite masės, viršų pabarstykite likusiu sūriu ir 30–35 min. pašaukite į 200 ºC orkaitę. Kepkite, kol suflė gražiai pakils ir apskrus. Į stalą patiekite iš karto.
UAB „Ūkininko patarėjas“
Įmonės kodas 133122411
PVM mokėtojo kodas LT331224113
Ats. sąsk. nr. LT154010042500061234,
LUMINOR bankas
Gedimino g. 27, LT-44319 Kaunas
Tel. (8-37) 225 300
El. paštas: referente@ukininkopatarejas.lt
Duomenys apie UAB „Ūkininko patarėjas“ kaupiami ir saugomi LR Juridinių asmenų registre
© 2022 - UAB „Ūkininko patarėjas” | Visos teisės saugomos