Desertas su žaliu biskvitu

  • 4 indeliai (250 ml talpos)

Biskvito trupiniams:

  • 70 g špinatų lapų
  • 100 g cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 50 ml saulėgrąžų arba rapsų aliejaus
  • 100 g miltų
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis vanilės esencijos
  • 1 šaukštas citrinų sulčių

 

Kremui:

  • 0,5 stiklinės trintų uogų (braškių, aviečių ar mėlynių)
  • 200 ml plakamosios grietinėlės
  • 50 g cukraus
  • 1/2 citrinos sulčių

 

Papuošti:

  • sauja šviežių uogų, mėtų lapelių, mo­rengų
  1. Pirmiausia pasigaminkite biskvitą. Špinatus sudėkite į maisto smulkintuvą kartu su alie­jumi bei citrinų sultimis ir sumalkite iki tyrės.
  2. Sausus produktus (miltus, kepimo miltelius) sumaišykite bei persijokite.
  3. Kitame inde plakite kiaušinį su cukrumi, kol masė taps balkšva. Į išplaktą masę supilkite špinatų tyrę ir viską gerai išmaišykite.
  4. Į gautą masę įmaišykite miltus.
  5. Ikaitinkite orkaitę iki 160 ºC ir kepkite lakštą 8–10 min. formoje, išklotoje kepimo popieriumi. Iškepusį lakštą palikite atvėsti ir tada sutrupinkite.
  6. Pasiruoškite ir kremą. Išplakite grietinėlę su cukrumi. Atsargiai įmaišykite citrinos sultis ir trintų uogų tyrę.
  7. Desertą sluoksniuokite: į indelius dėkite bi­skvito trupinių, ant jų – paruošto kremo, o viršų papuoškite uogomis, morengais ar mėtomis.