

- 4 indeliai (250 ml talpos)
Biskvito trupiniams:
- 70 g špinatų lapų
- 100 g cukraus
- 1 kiaušinis
- 50 ml saulėgrąžų arba rapsų aliejaus
- 100 g miltų
- 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
- 1 šaukštelis vanilės esencijos
- 1 šaukštas citrinų sulčių
Kremui:
- 0,5 stiklinės trintų uogų (braškių, aviečių ar mėlynių)
- 200 ml plakamosios grietinėlės
- 50 g cukraus
- 1/2 citrinos sulčių
Papuošti:
- sauja šviežių uogų, mėtų lapelių, morengų
- Pirmiausia pasigaminkite biskvitą. Špinatus sudėkite į maisto smulkintuvą kartu su aliejumi bei citrinų sultimis ir sumalkite iki tyrės.
- Sausus produktus (miltus, kepimo miltelius) sumaišykite bei persijokite.
- Kitame inde plakite kiaušinį su cukrumi, kol masė taps balkšva. Į išplaktą masę supilkite špinatų tyrę ir viską gerai išmaišykite.
- Į gautą masę įmaišykite miltus.
- Ikaitinkite orkaitę iki 160 ºC ir kepkite lakštą 8–10 min. formoje, išklotoje kepimo popieriumi. Iškepusį lakštą palikite atvėsti ir tada sutrupinkite.
- Pasiruoškite ir kremą. Išplakite grietinėlę su cukrumi. Atsargiai įmaišykite citrinos sultis ir trintų uogų tyrę.
- Desertą sluoksniuokite: į indelius dėkite biskvito trupinių, ant jų – paruošto kremo, o viršų papuoškite uogomis, morengais ar mėtomis.