Columbus +17,8 °C Dangus giedras
Šeštadienis, 27 Lie 2024
Columbus +17,8 °C Dangus giedras
Šeštadienis, 27 Lie 2024

Šventinis tortas

2016/03/10

Geltonam biskvitui:

  • 170 g miltų
  • 150 g cukraus
  • 1 šaukštas ciberžolių
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 kiaušiniai
  • 120 ml aliejaus
  • 120 ml kefyro
  • vanilinio cukraus
  • druskos

Žaliam biskvitui:

  • 170 g miltų
  • 150 g cukraus
  • 1 šaukštas žaliosios arbatos matės
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 kiaušiniai
  • 120 ml aliejaus
  • 120 ml kefyro
  • vanilinio cukraus
  • druskos

Raudonam biskvitui:

  • 170 g miltų
  • 150 g cukraus
  • 1 šaukštas ciberžolių
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 kiaušiniai
  • 100 ml trintų aviečių
  • 120 ml aliejaus
  • 20 ml kefyro
  • vanilinio cukraus
  • druskos

Tamsiam biskvitui:

  • 170 g miltų
  • 150 g cukraus
  • 1 šaukštas ciberžolių
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 kiaušiniai
  • 100 ml trintų mėlynių
  • 120 ml aliejaus
  • 20 ml kefyro
  • vanilinio cukraus
  • druskos

Kremui:

  • 1 l grietinės
  • 160 g cukraus
  • 3 šaukštai citrinų sulčių

Kiekvienas biskvitas kepamas atskirai, bet tešla gaminama vienodai. Geltonam biskvitui dubenyje sumaišykite visus sausus produktus. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir įmaišykite į kefyrą ir aliejų. Tada pamažu suberkite sumaišytus sausus produktus. Į kepimo formą supilkite tešlą ir kepkite 170 oC orkaitėje apie 20 min. Atvėsinkite. Iškepkite kitų spalvų biskvitus. Kremui grietinę išplakite su cukrumi, kai nebesijaus cukraus smiltelių, supilkite citrinų sultis. Visiškai atvėsusius biskvitus pertepkite grietinės kremu. Į torto lėkštę pirmiausia dėkite tamsios spalvos biskvitą, pertepkite kremu, paskui – raudoną biskvitą, pertepkite jį, tada žalsvą ir geltoną sluoksnius. Visą tortą aptepkite kremu. Galite papuošti trupiniais arba kokosų drožlėmis. 

Dalintis