Columbus +22,1 °C Mažai debesuota
Šeštadienis, 27 Lie 2024
Columbus +22,1 °C Mažai debesuota
Šeštadienis, 27 Lie 2024

Stebės specialus komitetas

2022/09/22


Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 metų strateginio plano įgyvendinimo veiksmingumą stebės specialus komitetas. Šiam Žemės ūkio ministerijos siūlymui pritarta Vyriausybės posėdyje.

strateginis planas, specialus komitetas, Kęstutis Navickas

Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 metų strateginio plano įgyvendinimo stebėsenos komitetas nagrinės Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 metų strateginio plano įgyvendinimo pažangą, taip pat klausimus, darančius poveikį strateginio plano įgyvendinimo veiksmingumui.

Komitetas taip pat teiks savo nuomonę dėl planuojamų Strateginio plano pakeitimų, dalyvių, siekiančių paramos pagal šiame plane patvirtintas priemones, atrankos metodikas ir kriterijus.

Tokį komitetą įkurti privalės kiekviena ES šalis narė per tris mėnesius nuo tada, kai Europos Komisija patvirtins Bendrosios žemės ūkio politikos (BŽŪP) strateginį planą.

Komitetui pirmininkaus žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas, jo pavaduotoju taps žemės ūkio viceministras.

Šiame komitete kartu dirbs ir Aplinkos, Ekonomikos ir inovacijų, Finansų, Švietimo, mokslo ir sporto bei Vidaus reikalų ministerijų atstovai.  Taip pat – Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro, Lietuvos jaunųjų ūkininkų ir jaunimo bei Lietuvos ūkininkų sąjungų, Lietuvos Respublikos žemės ūkio rūmų, Lietuvos pramonininkų konfederacijos, Lietuvos savivaldybių ir „Aplinkosaugos koalicija“ asociacijų, Lietuvos universitetų rektorių konferencijos, Lietuvos žemės ūkio tarybos, Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos, Nacionalinės mokėjimo agentūros prie Žemės ūkio ministerijos, Vietos veiklos grupių tinklo atstovai ir Ministrės Pirmininkės patarėjas.

 

ŽŪM informacija

2022.09.22 Susijusios temos - skaitykite: strateginis planas, specialus komitetas, Kęstutis Navickas

Dalintis