Ashburn +8,4 °C Rūkas
Ketvirtadienis, 28 Kov 2024
Ashburn +8,4 °C Rūkas
Ketvirtadienis, 28 Kov 2024

Kitokia lemtingos kulkos versija

2022/12/16


Praėjusį savaitgalį Kėdainių rajono Pelėdnagių seniūnijos miškuose medžioklės metu buvo sužeistas žmogus. Šalies žiniasklaida pateikia vienodą informaciją, tačiau ji skiriasi nuo tos, kurią turi „Ūkininko patarėjo“ redakcija. Su šiuo nelaimingu atsitikimu susiję asmenys įvykio plačiai nekomentuoja, prisidengdami tuo, kad policija pradėjo ikiteisminį įvykį.

Policijos departamentas praneša, kad nelaimė įvyko šeštadienį prieš 10 val. ryte Butkūnų kaimo miške, kur vyko medžioklė su varovais. Vienas jų buvo sužalotas. Asmuo buvo išvežtas ir paguldytas į Kauno ligoninę.

„Galimai šūvį atlikęs vyras (g. 1987 m.) apklaustas, iš jo paimtas medžioklinis graižtvinis šautuvas „Mauser M03“. Medžiotojas nesulaikytas, jis įvykio metu buvo blaivus. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo“, – praneša Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio atstovai.

Medžioklę Kėdainių rajone vykdė Kauno medžiotojų ir žvejų draugijai priklausantis „Mėklos“ medžiotojų klubas. Visose šalies informavimo priemonėse teigiama, kad varovas sužeistas į pilvo sritį: kulka iš nugaros pusės praėjo kiaurai, laimei, nekliudė gyvybiškai svarbių organų, žmogus išgyveno.

Patyrę medžiotojai vieningai tvirtino, kad ši informacija prasilenkia su elementaria logika dėl keleto priežasčių. Pirmiausia, jie atkreipia dėmesį į tai, kad kai kulka pataiko į didžiulį žvėrį ir jį perveria kiaurai, šis dažniausiai iš karto krenta nuo smūginio šoko, o šiuo atveju, pasak detalesnės informacijos apie įvykį turinčio medžiotojo, varovas pats atėjo iki medžioklės dalyvių susirinkimo vietos, gerai nesuprasdamas, kad yra sužeistas.

ŪP pašnekovų nuomone, varovą kliudė rikošetavusios kulkos fragmentas. Kaip žinia, medžioklėse naudojamos ekspansyvios kulkos, su susilpnintu smaigaliu, tokios kulkos, sutikusios kliūtį, staiga deformuojasi, t. y. susiploja, išsiskečia, suplyšta į dalis. Apie nelaimingą atsitikimą daugiau informacijos turinčio medžiotojo teigimu, šūvis buvo atliktas kai varovus nuo medžiotojų skyrė 600–800 metrų, todėl neįmanoma, kad miške tokį atstumą kulka įveiktų nieko nekliudžiusi. Pasak žinovų, kulka nebejotinai kelis kartus keitė kryptį ir varovą kliudė tik jos, greičiausiai varinio apvalkalo, atplaiša.

Beje, kalbinti varovai neįžvelgė ir šūvį atlikusio vyro kaltės, nes varymas buvo dar tik prasidėjęs, todėl atstumas iki varovų buvo pakankamai saugus.

 

ŪP korespondentas Dainius ŠEPETYS

Redakcijos nuotrauka

 

Visa informacija, esanti portale, yra UAB „Ūkininko patarėjas“ nuosavybė. Griežtai draudžiama ją kopijuoti, keisti, perpublikuoti ar kitaip naudotis komerciniais tikslais be Bendrovės leidimo.

Dalintis
2024/03/28

Kur slepiasi ūkininko genas

„Atostogos – šventas dalykas“, – „Ūkininko patarėjui“ tikino Plungės r. Babrungo sen. Truikių kaime gyvenantis ūkininkas Virginijus Brezgys. Jis su žmona Marija valdo 180 ha žemės, augina šimtinę a...
2024/03/28

Benzino didmeninės kainos jau didesnės už dyzelino kainas

Praėjusią savaitę vidutinė degalų kaina Lietuvoje pakito skirtingai – benzinas pabrango 1,4 proc., o dyzelinas atpigo 1,1 procento. Skirtumas tarp benzino ir dyzelino vidutinių kainų per savaitę sumažėjo nuo 0,07 Eur/l iki 0,03 Eur/l. Benzin...
2024/03/28

Lenkija ir Ukraina surengė derybas dėl ukrainietiškų produktų importo reguliavimo

Varšuva, kovo 28 d. (AFP-BNS). Lenkijos ministras pirmininkas ketvirtadienį priėmė Ukrainos premjerą ilgai lauktose derybose, kuriomis siekiama sumažinti trintį dėl Ukrainos importuojamų žemės ūkio produktų ir lenkų ūkininkų vykdomų pasieni...
2024/03/28

Kaip sekasi įgyvendinti ilgalaikę ES kaimo vietovių viziją

Europos Komisija paskelbė ataskaitą, kurioje apžvelgiama iki šiol padaryta pažanga įgyvendinant ES ilgalaikę kaimo viziją, akcentuojami nuo 2021 m. pasiekti teigiami rezultatai ir pristatomos būsimo darbo idėjos.
2024/03/28

Panaikinta Majestic Financial UAB licencija

Lietuvos bankas nustatė, kad Majestic Financial UAB šiurkščiai ir sistemingai pažeidinėjo Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymo reikalavimus. Taip pat nustatyta pažeidimų bei veiklos trūkumų ir kitose įstaigos ...
2024/03/28

Lucasas: Rusija gali būti terorizmo auka, net jei jį vykdo jos vadovybė

Terorizmas padėjo gimti Vladimiro Putino režimui. 1999 metų rudenį dirbdamas korespondentu Maskvoje mačiau, kokį siaubą visuomenei atnešė kruvini daugiabučių namų sprogdinimai Rusijos sostinėje ir kitur.
2024/03/28

Teismas: „Arvi fertis“ bankrotas – tyčinis, T. Dudėnas trejus metus negalės vadovauti

Verslininko Vidmanto Kučinsko valdytos trąšų bendrovės „Arvi fertis“ bankrotas pripažintas tyčiniu, o buvęs jos vadovas Tomas Dudėnas trejus metus negalės eiti jokių vadovaujančių pareigų, nutarė Apeliacinis teismas.
2024/03/28

Rankdarbiai ir margučių marginimas – spalvų terapija

Radviliškyje gyvena ir kuria žinoma tautodailininkė Edita Prikockienė. Ji beveik du dešimtmečius įvairiais raštais margina margučius, juos dažo keliomis spalvomis, kitus skutinėja peiliuku. E. Prikockienė yra Lietuvos tautodai...
2024/03/28

Netrukus žengsime į vasaros laiką − kodėl šis metas itin pavojingas vairuotojams?

Įvairūs tyrimai ir gyventojų apklausos rodo, kad du kartus per metus persukinėti laikrodžio rodykles iš žiemos į vasaros laiką ir atvirkščiai daugeliui žmonių nėra priimtina. Apie laiko sukiojimo poveikį žmogaus sveikatai kalbama nuo...