Columbus +14,3 °C Dangus giedras
Šeštadienis, 27 Lie 2024
Columbus +14,3 °C Dangus giedras
Šeštadienis, 27 Lie 2024

Minint šimtmetį – nužygiuoti 100 kilometrų

2023/03/13


Kuršių nerijos nacionalinio parko ir Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos susivienijo dėl bendro tikslo – supažindinti visuomenę su gražiausiomis Vakarų Lietuvos regiono saugomomis teritorijomis. Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-metį kviečia paminėti įsimintinai, įveikiant nuo kelių iki kelių dešimčių kilometrų skirtingose saugomose teritorijose.

Visą pavasarį šios direkcijos kvies į savaitgalinius žygius Kuršių nerijos nacionaliniame ir šio krašto regioniniuose parkuose bei Viešvilės rezervate, kur dirbantys specialistai supažindins su kraštovaizdžio vertybėmis, vietos išskirtinumu, gamtos ir kultūros paveldu.

Entuziastai, sudalyvavę visuose žygiuose, bus nukeliavę lygiai 100 kilometrų per Klaipėdos kraštą ir apdovanoti simbolinėmis atminimo dovanėlėmis.

Pirmųjų trijų žygių maršrutai iš dalies sutampa su praeitais metais Lietuvos pajūrį bei pamarį apraizgiusiu tarptautiniu pėsčiųjų maršrutu „Jūrų takas“. Tai puiki trasa mėgstantiems iššūkius ir ieškantiems ilgesnių kelionių pėsčiomis: įveikus pirmuosius 216 kilometrų Lietuvoje, per 2 mėnesius latvišku ir estišku Baltijos pajūriu galima pasiekti net Taliną. Daugiau informacijos apie šią trasą ieškokite čia: https://baltictrails.eu/

 

VSTT informacija

Dalintis