Columbus +22,9 °C Debesuota
Sekmadienis, 1 Rgs 2024
Columbus +22,9 °C Debesuota
Sekmadienis, 1 Rgs 2024

„Vilniaus paukštynas“ dvigubino vištienos, užaugintos be antibiotikų, mastą

2023/03/22


Praėjusiais metais „Vilniaus paukštynas“ dvigubino užaugintos be antibiotikų vištienos mastą ir gerokai praplėtė produkcijos krepšelį.

„Pastebime, kad „Vilniaus paukštyno“ vištiena, užauginta be antibiotikų, vis labiau populiarėja – kasmet jos pardavimo kiekiai dvigubėja. Atsižvelgdami į vartotojų poreikius rinktis sveikesnius ir Lietuvoje užaugintus bei pagamintus produktus, plečiame asortimentą. Ženklas „Užauginta be antibiotikų“ – tai sertifikuotas kokybės garantas, kad visą auginimo laiką mėsiniai viščiukai nesirgo ir nebuvo gydyti antibiotikais. Patys valdome gamybos grandinę „nuo lauko iki stalo“, kuri apima ir mėsinių viščiukų auginimą. Reguliariai peržiūrime procesus, ieškome inovatyvių paukščių auginimo technologijų, atnaujiname paukštides. Investuojame į kuo geresnes mėsinių viščiukų auginimo sąlygas, taip užtikrindami gyvūnų gerovę ir aukštos kokybės produkciją vartotojams“, – sako AB „Vilniaus paukštynas“ generalinis direktorius Tadas Sprindžiūnas.

Pasak jo, gaminamos produkcijos kokybę lemia ne tik technologijų atnaujinimai, bet ir griežta gamybos procesų priežiūra.

Tadas Sprindžiūnas
Bendrovės vadovas Tadas Sprindžiūnas.

Per praėjusius metus „Vilniaus paukštynas“ nuosavose paukštidėse užaugino daugiau kaip 48 tūkst. tonų vištienos, nenaudojant antibiotikų. Tai yra beveik du kartus daugiau nei 2021-aisiais. Be to, bendrovė jau daugiau nei du dešimtmečius bendradarbiauja su Lietuvos ūkininkais, kurie taip pat savo ūkiuose augina ir tiekia paukštynui be antibiotikų užaugintus paukščius. Pernai ūkininkai taip pat ženkliai didino užaugintos be antibiotikų vištienos mastą: nuo 1 tūkst. iki daugiau nei 14 tūkst. tonų per metus.

Šiemet planuojama dar labiau didinti kiekius ir toliau plėsti šios produkcijos asortimentą.

vištienos produktai be antibiotikų
Pastebima, kad be antibiotikų užaugintos paukštienos produktų paklausa auga.

Lietuvos paukštininkystės asociacijos vadovas Gytis Kauzonas pažymi, kad paukštininkystės produkcija, pagaminta nenaudojant antibiotikų, yra produktas, kurio paklausa daugelyje pasaulio valstybių sparčiai auga. Pasak jo, didėjantis lietuviškos vištienos, užaugintos be antibiotikų, kiekis rodo didžiulę Lietuvos paukštynų pažangą.

„Siekiant be antibiotikų užauginti viščiuką, reikia natūraliai stiprinti jo imunitetą. Tai nemenkas iššūkis, reikalaujantis peržiūrėti ir atnaujinti daugybę procesų, kuriuos griežtai vertina atsakingos valstybinės institucijos. Vertinama, kaip užtikrinama gyvūnų gerovė, analizuojamas kiekvienas paukščių auginimo bei produkcijos gamybos procesas. Didėjantys auginimo mastai rodo, kad „Vilniaus paukštynas“ sėkmingai įgyvendina griežtą antibiotikų naudojimo programą ir atitinka keliamus reikalavimus“, – sako G. Kauzonas.

Lietuvos paukštininkystės asociacijos vadovas Gytis Kauzonas.

Kaip pažymi asociacijos vadovas, Lietuvos paukštininkystės atstovai, įskaitant ir ūkininkus, turi pajėgumus Lietuvos vartotojus visiškai aprūpinti vištiena, pagaminta iš be antibiotikų užaugintos žaliavos.

„Jei Lietuvos prekybos tinklai nustotų ieškoti pigiausios lenkiškos paukštienos, kuri, remiantis Europos Sąjungos statistika, yra viena nesaugiausių mėsų Europoje, bendrai Lietuvos paukštininkai vartotojams galėtų pateikti 100 proc. Lietuvos poreikio paukštienai, užaugintai nenaudojant antibiotikų. Dėl tokio produkto išpopuliarėjimo jo kaina vartotojui taptų patrauklesnė. Augintojai ir gamintojai didžiuotųsi sveikai pamaitinę tautą, o vartotojai valgytų paukštieną, žinodami, kad paukštis dėl gerų laikymo, mitybos ir priežiūros sąlygų nesirgo ir nebuvo gydytas antibiotikais“, – sako G. Kauzonas.

 

Partnerio turinys

Dalintis