Kišas

• 4 menkių filė be odos
• apie 500 g žalumynų (portugalai naudoja lapines ropes, mes galime naudoti brokolius)
• 3 kiaušinių
• skiltelės česnako
• pipirų
• druskos
• pusės raudonos paprikos, supjaustytos mažais kubeliais
• mažo svogūno
• pusės puodelio pieno
• pakuotės atšildytos sviestinės tešlos (kai kas siūlo vietoje jos naudoti pyrago riekeles)
• alyvuogių aliejaus
• petražolių, kalendros

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Vandenyje išvirkite menkės filė, atvėsusią susmulkinkite mažais gabalėliais. Išvirkite brokolius ir supjaustykite.

Alyvuogių aliejuje keptuvėje pakepinkite smulkintą svogūną su česnaku. Kai svogūnas taps skaidrus, nukelkite nuo ugnies.

Į dubenį suberkite menkę, brokolius, svogūną ir česnaką, suberkite likusias sudėtines dalis ir viską gerai išmaišykite.

Pyrago formą išklokite tešla (nukirpkite ją ten, kur persidengia). Supilkite mišinį į pyrago formą ir kepkite apie 35 minutes. Skanaus!