Lęšiai su pievagrybiais ir morkomis

lesiai su pievagrybiais ir morkomis
  • 200 g žaliųjų lęšių
  • 1–2 šviežios morkos
  • 1–2 svogūnai
  • 2–4 skiltelės česnako (nebūtina)
  • 50–100 g pievagrybių
  • 2 šaukštai citrinų sulčių (nebūtina)
  • 4–6 šaukštai natūralaus jogurto, pvz., graikiško (nebūtina)
  • 2–4 šaukštai aliejaus
  • žiupsnis druskos ir pipirų

Žaliuosius lęšius užmerkite vandenyje, palikite mirkti per naktį. Perplaukite lęšius tekančiu vandeniu ir užpiltus švariu vandeniu virkite apie 15–20 min., nukoškite. Didelėje keptuvėje su aliejumi pakepinkite svogūną, jei norite – ir česnako skilteles, smulkiais šiaudeliais sutarkuotą morką, riekelėmis su­pjaustytus pievagrybius, pagardinkite druska ir pipirais. Įmaišykite išvirtus lęšius. Patiekalą galite pagardinti keliais lašeliais šviežių citrinų sulčių arba natūraliu jogurtu, valgykite šiltą.