Kaunas +14,0 °C Nedidelis lietus
Trečiadienis, 11 Bir 2025
Kaunas +14,0 °C Nedidelis lietus
Trečiadienis, 11 Bir 2025

Agurkinė sriuba su karamelizuotomis morkomis

2014/06/04

INGREDIENTAI: Sriubai: 200 g agurkų 500 ml natūralaus jogurto arba kefyro 1 mėtų šakelė 1 česnako skiltelė druskos maltų pipirų smulkintų žalumynų Karamelizuotoms morkoms: 200 g šviežių nedidelių morkyčių 1 šaukštas rudojo cukraus 1 šaukštas sojų padažo 1 šaukštas balzaminio acto 2 šaukštai alyvuogių aliejaus druskos, maltų pipirų Nuplautus agurkus ir mėtas pasmulkinkite, sudėkite į elektrinį trintuvą, įmeskite česnako skiltelę ir sutrinkite. Supilkite jogurtą, pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais ir pastatykite sriubą į šaldytuvą, kad gerai atvėstų. Tuo metu pagaminkite karamelizuotą padažą su morkomis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame neilgai pakepinkite morkas, kol jos įgaus gražų auksinį atspalvį. Tada apibarstykite cukrumi, pašlakstykite sojų padažu, actu ir maišydami dar šiek tiek pakaitinkite, kol pasidengs gražia glazūra, o skystis praktiškai išgaruos. Agurką supjaustykite išilgai labai plonais griežinėliais, sumaukite juos ir karamelizuotas morkytes ant medinių iešmelių ir patiekite prie sriubos. Sriubą papuoškite mėtų lapeliais. 
Dalintis