INGREDIENTAI:
Sriubai:
200 g agurkų
500 ml natūralaus jogurto arba kefyro
1 mėtų šakelė
1 česnako skiltelė
druskos
maltų pipirų
smulkintų žalumynų
Karamelizuotoms morkoms:
200 g šviežių nedidelių morkyčių
1 šaukštas rudojo cukraus
1 šaukštas sojų padažo
1 šaukštas balzaminio acto
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
druskos, maltų pipirų
Nuplautus agurkus ir mėtas pasmulkinkite, sudėkite į elektrinį trintuvą, įmeskite česnako skiltelę ir sutrinkite. Supilkite jogurtą, pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais ir pastatykite sriubą į šaldytuvą, kad gerai atvėstų. Tuo metu pagaminkite karamelizuotą padažą su morkomis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame neilgai pakepinkite morkas, kol jos įgaus gražų auksinį atspalvį. Tada apibarstykite cukrumi, pašlakstykite sojų padažu, actu ir maišydami dar šiek tiek pakaitinkite, kol pasidengs gražia glazūra, o skystis praktiškai išgaruos. Agurką supjaustykite išilgai labai plonais griežinėliais, sumaukite juos ir karamelizuotas morkytes ant medinių iešmelių ir patiekite prie sriubos. Sriubą papuoškite mėtų lapeliais.