„Šefų kokybė gali būti kiekvieno kasdienybė, kad ir kokie mitybos įpročiai, poreikiai ar biudžetas būtų. Tuo kasdien įsitikina vis daugiau „Iki“ pirkėjų, norintys sutaupyti ne tik laiko, bet ir pinigų – dienos pietus, užkandžius, salotas ar vakarienę šeimai jie patiki „Iki“ maisto profesionalams. Mūsų atsidavusios komandos su žymių šefų pastiprinimu užduotis – palengvinti žmonėms kasdienybę. Juk ne visada yra laiko, noro ar idėjų gaminti, tad visada rūpinamės, kad išeitį būtų galima rasti „Iki“ parduotuvėse. Matome, kad kokybiškas, skanus „IKI Šefų“ maistas daro įtaką žmonių įpročiams – daugeliui pirkėjų jau paruošti ir patogiai supakuoti patiekalai parduotuvėse tampa pirmuoju pasirinkimu išalkus ir net susibūrimams su draugais“, – sako „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė.
„Iki“ naująjį sezoną kviečia mėgautis šviežiais patiekalais, maistingais užkandžiais ir gurmaniškais atradimais, kuriuos paruošti padėjo tikri maisto profesionalai ‒ Liutauras Čeprackas, Dainius Špakauskas ir Julija Steponavičiūtė-Vosylė. Tarp naujų pasiūlymų rasite sočių sumuštinių skubantiems, ypatingų salotų gero skonio ieškotojams ir klasikinių užkandžių, kuriuos „Iki“ komandos ištobulinti receptai pakylėjo į kitą lygmenį.
„Esame įsitikinę, kad kasdienė gero skonio patirtis labai svarbi ‒ ji dovanoja gerų emocijų, lavina pojūčius ir kuria gyvenimo kokybę. Tad kviečiame ragauti, įvertinti ir dalintis“, – kalba G. Kitovė. Patys šefai tą jau padarė – iš plačios sezono naujovių pasiūlos išsirinko po tris pačius pačiausius patiekalus, kurių neparagauti būtų tiesiog praradimas.
Garsus virtuvės šefas Dainius Špakauskas naująjį sezoną kviečia pažymėti tiek nostalgiškais sumuštiniais, tiek ir Azijos virtuvių įkvėptais patiekalais. Jo TOP3:
Apkeptas sumuštinis su kiaulienos kumpiu ir marinuotais agurkėliais. Karštas užkandis su mėsa ‒ visada puiki idėja, norint greit ir skaniai pasistiprinti. Siūlome paragauti vaikystę primenančių maistingų sumuštinių su balta duona, prie kurios puikiai tinka kiaulienos kumpis, sūris ir pomidorų padažas. Skonių dermę pabrėžiantys akcentai ‒ traškūs marinuoti agurkėliai ir apkepimas su kiaušinio plakiniu.
Suktinukai „spring rolls“. Gardūs ir maistingi azijietiško stiliaus suktinukai – puikus pasirinkimas priešpiečiams, tiks pasiimti į iškylą ar net išgelbės laukiant svečių. Traškiame paplotėlyje slypintis gaivus ir maistingas įdaras, pagardintas saldžiai aštriu padažu, nepaliks nei abejingų, nei alkanų.
Salotos su jautiena ir stikliniais makaronais. Mėgstantiems užkąsti sočiau siūlome gardžias salotas su burnoje tirpstančia, lėtai virta jautiena stiklinių makaronų draugijoje. Pagardintas daržovėmis, sezamų sėklomis ir subtilaus skonio padažu patiekalas puikiai tiks sotiems ir greitiems pietums.
Tinklaraščio „Kitchen Julie“ autorės Julijos Steponavičiūtės-Vosylės naujo „Iki“ pavasario sezono favoritai – patiekalai, idealiai tinkantys ir gurmaniškam piknikui, ir greitiems dienos pietums.
Mini čeburekai. Kas gi nemėgsta čeburekų? Jie primena vasarą, atostogas prie jūros ir tiesiog tirpsta burnoje. Ar jau ragavote mūsų mažųjų skaniųjų čeburekų, kuriais patogu malšinti alkį, kai neturite laiko gaminti? Taip pat juos labai smagu pasiimti į iškylą – draugai tokias vaišes tikrai įvertins!
Apkeptas prancūziškas sumuštinis su kumpiu ir bešamelio padažu. Gardžiam prancūziško stiliaus sumuštiniui neįmanoma atsispirti. O ir nereikia – nes naujojo sezono meniu pateiksime išties puikių užkandžių su sultingu kiaulienos kumpiu ir sūriu. Sumuštinis gardinamas prancūzų virtuvės perlu ‒ baltuoju bešamelio padažu. Tad kiekvienas kąsnis tiesiog tirpsta burnoje.
„Gourmet“ salotos su pelėsiniu sūriu ir kriaušėmis. Kada paskutinį kartą lepinotės gurmanišku patiekalu? Galbūt verta tai padaryti šiandien? Juolab kad tarp mūsų naujienų puikuojasi išskirtinio skonio salotos su pelėsiniu sūriu, gražgarstėmis ir kriaušėmis, pagardintos spanguolėmis ir graikiniais riešutais. Ypatingą patiekalo skonį akcentuoja subtilus padažas iš alyvuogių aliejaus, klevų sirupo ir garstyčių.
Tuo tarpu virtuvės virtuozui Liutaurui Čeprackui šį sezoną prie širdies artimiausi – netikėti deriniai, kurie atgimsta naujai:
Mini omletukai su šonine. Kas pasakė, kad omletas tik pusryčiams? Naujame mūsų meniu rasite keksiukų formos mini omletukų, pagardintų paprikomis, špinatais, fermentiniu sūriu ir aromatinga šonine. Dabar sočiu ir gardžiu patiekalu galite mėgautis kada tik panorėję.
Ypatingos salotos su burokėliais ir ožkų pieno sūriu. Net ir produktyviausią dieną įmanoma mėgautis gardžiais patiekalais. Kviečiame paragauti maistingų salotų su ožkų pieno sūriu. Špinatais, burokėliais ir įvairiomis sėklomis paskanintas patiekalas su medaus bei garstyčių padažu suteiks išties ypatingų pojūčių.
Apkeptas picos sumuštinis su saliamiu. Klasika tampa tai, ką mėgsta visi! Būtent toks yra šis apkeptas picos sumuštinis, gardintas saliamiu. Mėgaukitės šiuo sočiu užkandžiu, pagardintu sūriu ir padažu. Dar daugiau malonaus skonio jam suteikia pomidorų prieskoniai.
Ir tai – tik dalis kaip iš gausybės rago besipilančių skanių, maistingų ir nebrangių kulinarinių naujienų „Iki“ parduotuvėse. Patenkinti liks ir salotų, ir sočios klasikinės amerikietiškos virtuvės gerbėjai. „Iki“ parduotuvėse jau pasirodė ir:
Kumpio salotos su krutonais ir kietuoju sūriu. Skanios ir sočios salotos skubantiems. Puokštė vertingų ingredientų – kumpis, gaivios gūžinės salotos, švieži vyšniniai pomidorai bei agurkai. Ant viršaus pagardinta kietuoju sūriu ir dailiais krutonais. Išskirtinio skonio ir pikantiškų natų suteikia aromatingas česnakinis padažas.
Grikių salotos su tunu. Puoselėti taisyklingos mitybos principus galime net tada, kai neturime laiko gaminti. Tokiu atveju galite drąsiai pasikliauti IKI šefais. Jų sukurtos salotos su grikiais ir tunu ‒ sotus ir puikiai subalansuotas, be to, puikaus skonio patiekalas. Daržovėmis, prieskoniais ir padažu pagardintas patiekalas ne tik pasotins, bet ir taps maloniu atradimu.
Mėsainis su plėšyta kiauliena. Norint, kad mėsainis tirptų burnoje, reikia kokybiškų ingredientų ‒ minkštos plėšytos kiaulienos, šviežios brijošės bandelės ir aromatingo čederio sūrio. Šis derinys yra ne tik itin sotus, bet ir labai gardus. Ir, žinoma, kaip be marinuotų agurkėlių ‒ gaivumo ir traškumo niekada nebūna per daug!
Klasikinis „hot dog“ dešrainis. Praalkote, bet dar laukia darbai, rūpesčiai, reikalai? O gal tiesiog neturite nuotaikos gaminti, bet norisi kažko ypač skanaus? Čiupkite „hot dog“ dešrainį! Klasika, kuri niekada nenuvilia, bet visada suteikia sotumo ir pradžiugina. Tik įsivaizduokite ‒ šviežutėlė bandelė su sezamais, o tarp jos riekių suvožta dešrelė, pagardinta traškiais marinuotais agurkais bei svogūnais. Na ir, žinoma, gardžiam finalui – sodraus skonio pagamintas pomidorų padažas. Skanaus!
G. Kitovė primena, kad geriausiais „Iki“ pasiūlymais pasinaudoti paprasta – naudingos akcijos, įvairios nuolaidos ir ypatingi pasiūlymai skelbiami leidiniuose „Iki“ parduotuvėse, interneto puslapyje www.iki.lt ir mobiliojoje programėlėje. Joje pirkėjai ras ir asmeninių pasiūlymų bei dalyvaudami lojalumo programoje rinks taškus, kuriuos galės išmainyti į vertingus prizus ar nuolaidas.
„Fabula Rud Pedersen Group“ informacija