Columbus +0,7 °C Debesuota
Šeštadienis, 21 Grd 2024
Columbus +0,7 °C Debesuota
Šeštadienis, 21 Grd 2024

Mantai su aviena

2021/09/16

Tradicinis uzbekiškas patiekalas, kurį gamina kiekviena uzbekų šeima. Tešlai: • 1 kg miltų • 250 ml vandens • 2 kiaušinių • Žiupsnelio druskos • 1 kg avienos mentės • 3 vidutinio dydžio svogūnų • A. š. kumino • A. š. kalendrų • Žiupsnelio maltų pipirų, druskos

Į miltus pilame pasūdytą vandenį ir įmušame kiaušinius. Tešlą minkome, kol taps kietoka, susukame į plėvelę ir paliekame 1 val.

Mėsą smulkiai supjaustome. Svogūną sukapojame taip smulkiai, kad atsirastų sulčių. Sudedame prieskonius ir išmaišome. Paliekame 1 val. marinuotis.

Tešlą iškočiojame iki 1 mm storio. Supjaustome norimo dydžio paplotėlius (gali būti apvalūs arba kvadratiniai). Į vidurį dedame paruoštą mėsytę ir formuojame pyragėlį. Tada jo apačią pamirkome aliejuje ir dedame į garų puodą. Verdame ant vidutinės liepsnos 30–40 min. Patiekiame su grietine, pabarstyta žalumynais.

Dalintis