Ashburn +18,3 °C Mažai debesuota
Sekmadienis, 1 Spa 2023
Ashburn +18,3 °C Mažai debesuota
Sekmadienis, 1 Spa 2023

Mielinis pyragas su pikantišku įdaru

2014/11/21

INGREDIENTAI: Tešlai:
  • 500 g miltų
  • 40 g šviežių mielių
  • 300 ml pieno
  • 50 ml margarino arba aliejaus
  • po šaukštelį druskos ir cukraus
Įdarui:
  • 150 g fermentinio sūrio
  • pusė raudonos paprikos
  • 5–6 cm ilgio poro galelis
  • 50 g rūkytos šoninės ar virto kumpio
  • Provanso žolelių

1. Iš mielių, 2 stiklinių miltų, šaukštelio cukraus ir 100 ml šilto pieno užmaišykite mielinės tešlos įmaišalą. Indą uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite 10–15 min. šiltoje vietoje. Likusius miltus sumaišykite su druska ir persijokite į įmaišalą. Supilkite likusį šiltą pieną, riebalus ir užminkykite tešlą. Ją vėl uždenkite ir 1–1,5 val. palikite kilti šiltoje vietoje. Kol tešla kils, pasigaminkite pyrago įdarą. Fermentinį sūrį sutarkuokite stambia trintuve. Kitas įdaro sudedamąsias dalis labai smulkiai supjaustykite. Kai kylančios tešlos tūris padidės maždaug dvigubai, išimkite ją iš indo, perminkykite ir plonai iškočiokite. 2. Iškočiotą tešlą pabarstykite tarkuotu sūriu, Provanso žolelėmis ir įdaro dalimis. Paviršių išlyginkite. 3. Tešlą su įdaru susukite į ritinėlį. 4. Ritinėlį perpjaukite pusiau į dvi lygias dalis. 5. Abi ritinėlio dalis sudėkite vieną šalia kitos ir susukite į virvę. 6. Susuktą tešlą sujunkite į žiedą, gerai sulipdykite jos galus, dėkite riestę į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridenkite rankšluosčiu ir valandai palikite pakilti. Paskutinį kartą pakilusią riestę 25–30 min. pašaukite į 190 oC orkaitę. Iškepusį pyragą perkelkite ant grotelių, uždenkite rankšluosčiu ir apie 20 min. palikite vėsti. Šis mielinis kepinys skanus ir šiltas, ir atvėsęs.

Dalintis

Advertisement

Advertisement

2023/09/30

Prokuratūra nesiims veiksmų dėl B. Lubio atminimo skulptūros statymo teisėtumo

Klaipėdos apygardos prokuratūroje buvo išnagrinėtas Lietuvos Respublikos valstybinės kultūros paveldo komisijos pareiškimas dėl Plungės rajono savivaldybės administracijos išduoto statybos leidimo statyti skulptūrą Bronislovui...
2023/09/30

Ūkininkai Kairaičiai: neturime, kur dėtis

Marijampolė („Suvalkietis“). „Keturi mėnesiai iš eilės nei krinta, nei kyla pieno kaina. Ji stabiliai maža ir nuostolinga. Mūsų ūkiui ji tikrai nepalanki. Bet mes neturime, kur dėtis: pasistatėme melžimo aikštelę, t...
2023/09/30

Degučių sentikių protėvių takais

Bendruomenė ,,Degučių rimtis“ dalyvavo Zarasų rajono savivaldybės nevyriausybinių organizacijų dalinio finansavimo iš Zarasų rajono savivaldybės biudžeto lėšų paraiškų konkurse ir gavo paramą projektui ,,Degučių sentikių...
2023/09/30

G. Jakštas: derybas su mokytojais galime tęsti ir šiandien

Su streikuojančiais ir ilgalaikę akciją prie Vyriausybės pradėjusiais mokytojais galima nedelsiant tęsti derybas dėl jų reikalavimų, sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.
2023/09/30

Nepaisant sudėtingos ligos moteris susilaukė kūdikio – tai pirmasis toks atvejis Baltijos šalyse

Didelės daugiadalykės Santaros klinikų medikų komandos pastangos išsaugojo jaunos moters gyvybę – ir ji pati, ir jos artimieji, kartu su gydytojais atėjo iki gyvenimo stebuklo – gimusio mažylio. Tai pirmasis atvejis Baltijos &sc...
2023/09/30

„Maisto bankas“ džiaugiasi sustiprėjusia partneryste su ūkininkais

Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ skelbia, jog per paskutinius aštuonis mėnesius Lietuvoje nuo iššvaistymo pavyko išsaugoti 4790 tonų maisto ir, lyginant su ankstesniais metais, tai yra rekordinis p...
2023/09/30

Skundžiasi, jog ūkininkai kaimą turgumi pavertė

Plungė („Žemaitis“). Pavasarį ir rudenį daug kur galima išvysti pakelėse įsikūrusį prekiautoją, pravažiuojantiesiems siūlantį miško, sodo ar daržo gėrybių. Pro šalį važiuojantys žmonės tokia prekyba patenkinti, nes...
2023/09/30

Sidabro švytėjimas gėlynuose

Sidabrinių atspalvių įvairovė kiekvienam gėlynui suteikia savitą koloritą: dieną pilka spalva pati neutraliausia, o naktį – švyti sidabru ar beveik baltu pilkumu. Ji sušvelnina šalia esančias ryškias spalvas, suku...
2023/09/30

Naminės legalizavimo klausimas „pakibęs“, o pilstuko ir naminės vartojimas auga

Dar vasarą buvo pristatytas Vilniaus universiteto mokslininkų atliktas alkoholio vartojimo įpročių Lietuvoje tyrimas. Jis atskleidė, kad prieš dvejus metus pradėjo formuotis pilstuko ir naminės degtinės vartojimo augimo tendencija. Oficialū...