Kaunas -4,9 °C Debesuota
Penktadienis, 13 Grd 2024
Kaunas -4,9 °C Debesuota
Penktadienis, 13 Grd 2024

Pyragas „Rudens puokštė“

2015/09/18

Pagrindui:

  • 1 pakuotė (500 g) bemielės sluoksniuotos tešlos

Įdarui:

  • 350 g rikotos
  • 130 g mocarelos
  • 2 kiaušiniai
  • 80 g kietojo fermentinio sūrio
  • 1 šaukštas šviežių smulkintų raudonėlių
  • 2 šaukštai aliejaus
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • muskatų

Rožių žiedams:

  • 4 skirtingų spalvų morkos (oranžinė, gelsva, violetinė, raudonai oranžinė)
  • 2 nedidelės cukinijos

Tešlą įtieskite į kepimo formą ir apipjaustykite kraštus. Ant tešlos uždėkite pergamentinio popieriaus lapą, užberkite saują kitą grūdų, pupelių ar žirnių ir ranka palyginkite – pyrago pagrindas iškeps lygus. Kepkite pagrindą 15–20 min. 180 ºC orkaitėje, kol jis gražiai apskrus. Rikotą išsukite su kiaušiniais. Į masę įmaišykite smulkiai tarkuotą kietąjį fermentinį sūrį, raudonėlius ir nedideliais kubeliais supjaustytą mocarelą. Įdarą paskaninkite druska, pipirais ir muskatais. Rožytėms jaunas cukinijas ir morkas daržovių pjaustykle ar specialiu prietaisu išilgai supjaustykite plonomis juostelėmis. Sudėkite jas į stiklinį ar plastikinį indą ir minutę pakaitinkite mikrobangų krosnelėje, kad juostelės suminkštėtų ir jas lengviau būtų susukti į ritinėlius. Jei neturite mikrobangų krosnelės, galite juosteles minutę kitą pavirti sūdytame vandenyje. Išgriebę labai gerai nuvarvinkite. Ant iškepusio pagrindo paskleiskite sūrių masę ir išlyginkite ją. Daržovių juosteles sukite į ritinėlius, kad išeitų rožių žiedeliai.Kiškite juos vieną šalia kito į sūrių įdarą ir užpildykite visą pyrago paviršių. Rožes kulinariniu šepetėliu aptepkite aliejumi ir pašaukite pyragą į 200 ºC orkaitę. Kepkite apie 50 min. Pyragą palikite atvėsti formoje ir tik tada pjaustykite.

Dalintis