Ashburn +26,3 °C Dangus giedras
Pirmadienis, 2 Spa 2023
Ashburn +26,3 °C Dangus giedras
Pirmadienis, 2 Spa 2023

Pyragas „Rudens puokštė“

2015/09/18

Pagrindui:

  • 1 pakuotė (500 g) bemielės sluoksniuotos tešlos

Įdarui:

  • 350 g rikotos
  • 130 g mocarelos
  • 2 kiaušiniai
  • 80 g kietojo fermentinio sūrio
  • 1 šaukštas šviežių smulkintų raudonėlių
  • 2 šaukštai aliejaus
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • muskatų

Rožių žiedams:

  • 4 skirtingų spalvų morkos (oranžinė, gelsva, violetinė, raudonai oranžinė)
  • 2 nedidelės cukinijos

Tešlą įtieskite į kepimo formą ir apipjaustykite kraštus. Ant tešlos uždėkite pergamentinio popieriaus lapą, užberkite saują kitą grūdų, pupelių ar žirnių ir ranka palyginkite – pyrago pagrindas iškeps lygus. Kepkite pagrindą 15–20 min. 180 ºC orkaitėje, kol jis gražiai apskrus. Rikotą išsukite su kiaušiniais. Į masę įmaišykite smulkiai tarkuotą kietąjį fermentinį sūrį, raudonėlius ir nedideliais kubeliais supjaustytą mocarelą. Įdarą paskaninkite druska, pipirais ir muskatais. Rožytėms jaunas cukinijas ir morkas daržovių pjaustykle ar specialiu prietaisu išilgai supjaustykite plonomis juostelėmis. Sudėkite jas į stiklinį ar plastikinį indą ir minutę pakaitinkite mikrobangų krosnelėje, kad juostelės suminkštėtų ir jas lengviau būtų susukti į ritinėlius. Jei neturite mikrobangų krosnelės, galite juosteles minutę kitą pavirti sūdytame vandenyje. Išgriebę labai gerai nuvarvinkite. Ant iškepusio pagrindo paskleiskite sūrių masę ir išlyginkite ją. Daržovių juosteles sukite į ritinėlius, kad išeitų rožių žiedeliai.Kiškite juos vieną šalia kito į sūrių įdarą ir užpildykite visą pyrago paviršių. Rožes kulinariniu šepetėliu aptepkite aliejumi ir pašaukite pyragą į 200 ºC orkaitę. Kepkite apie 50 min. Pyragą palikite atvėsti formoje ir tik tada pjaustykite.

Dalintis

Advertisement

Advertisement

2023/10/01

Maisto produktų ženklinimas ES: ar vartotojai yra gerai informuoti?

ES taiko pažangią ir sudėtingą maisto produktų ženklinimo sistemą, kuri apima tiek privalomą, tiek neprivalomą informaciją, teiginius apie sveikumą ir tvarumą, taip pat įvairias programas ir logotipus. Europos Audito Rūmai ką tik pradėjo naują aud...
2023/10/01

„East West Agro“ darbuotojams nemokamai skyrė 1,66 proc. įmonės akcijų

Žemės ūkio technikos ir grūdų sandėliavimo įrangos prekybos bendrovė „East West Agro“ su savo darbuotojais sudarė opcionų sutartis, pagal kurias jie nemokamai galės įgyti 1,66 proc. bendrovės akcijų.
2023/10/01

Ūkininkas Nikolajus Dubnikovas: „Būtinas vartotojų supratingumas ir sąmoningumas“

„Kai Lietuvoje atsirado mėsinė galvijininkystė, mes neturėjome didelės, gilios patirties ir istorijos. Tai ne itin buvo susiformavę ir prieškariniu laikotarpiu, o per sovietinį laikotarpį praktiškai nebuvo net galimybės. Tik at...
2023/10/01

Prieškario Kalvarija: Šv. Uršulės atlaidai ir didžiausias jomarkas apskrityje

Prieš Pirmąjį pasaulinį karą mieste buvo įsikūrusios stambiausios apskrities įmonės. Prašmatniose kareivinėse stovėjo caro kariuomenės pulkai. Buvo milžiniškas kalėjimas, kuriame 1905 m. kalėjo sukilėliai. Tarpukaryje į didžia...
2023/10/01

Ištikus insultui tėra vienintelė auksinė valanda

„Paskaičiuota, kad per kiekvieną uždelstą minutę iki krešulio pašalinimo ar ištirpdymo žūsta 2 mln. neuronų. Tad svarbi kiekviena minutė. Mūsų Insulto gydymo centre atliekami insulto simuliacijos mokymai padeda tobulėti ...
2023/10/01

D. Tuskas: antivyriausybiniame mitinge Varšuvoje susirinko šimtai tūkstančių žmonių

Varšuva, spalio 1 d. (AFP-BNS). Lenkijos opozicijos lyderis Donaldas Tuskas, sekmadienį kreipdamasis į minią sostinės centre, sakė, kad į antivyriausybinį mitingą Varšuvoje susirinko šimtai tūkstančių žmonių.
2023/10/01

Kokybiškiausios jautienos receptas – ūkininkų patirtis plius mokslo inovacijos

Skanaudamas sultingą jautienos kepsnį retas šios rūšies mėsos mėgėjas susimąsto, kiek daug ne tik žmogaus darbo, bet ir mokslo žinių tuo metu yra jo lėkštėje. Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje (VDU ŽŪA) veik...
2023/10/01

Šv. Juozapo globos namuose išskirtinius patiekalus ruošia žinomas virtuvės šefas

Panevėžys (JP.lt). Itališka lazanija, troškinta jautiena, kepta kalakuto filė, įvairūs padažai, bulvių košė su natūraliu pienu ir sviestu, špinatų sriuba, salotos, cepelinai, naminė gira – štai tokiais ir k...
2023/10/01

Apžiūrėkime rūsius: ar tikrai bulvės saugios?

Laukuose daugiausia liko tik šalnų nebijančios daržovės, likusios jau baigiamos krauti sandėliuose, kur ir liks žiemoti. Vis tik apsaugotos nuo šalčių ne visada daržovės ilgesnį laiką išlieka sveikos. Pavyzdžiui, bulves gali p...