Produktų kiekio nėra, nes kiekviena šeimininkė gamina savaip.
• Alyvuogių aliejus • Svogūnai • Raudonieji saldieji pipirai • Čiobreliai • Rozmarinai • Laurų lapai • Baklažanas • Geltona cukinija (nedidelė) • Žalia cukinija (nedidelė) • Pomidorai
Susmulkinkite svogūnus ir nuluptus raudonuosius saldžiuosius pipirus. Keletą sekundžių palaikykite juos verdančiame vandenyje ir perpilkite šaltu. Berkite į puode įkaitintą aliejų, sumažinkite kaitrą, o kai šios daržovės gražiai „aptirps“ ir suminkštės, sudėkite nuluptus ir susmulkintus pomidorus.
Įdėkite bouquetgarnis – daugybėje patiekalų naudojamą čiobrelių, rozmarinų ir laurų lapų ryšelio derinį (šiuos prieskonius galima sudėti ir atskirai). Suminkštėjus pomidorams, po 30–40 min., sudėkite kubeliais pjaustytą baklažaną ir galiausiai, dar po maždaug 30 min., geltonas ir žalias cukinijas.
Puodo neuždenkite, jokio vandens, tik meilė, švelnus maišymas ir laikas! Daržovės turi troškintis savo sultyse. Itin uolūs tradicijų gerbėjai dar prideda česnako.
Pats geriausias ratatouille visoje visatoje ir kaip pagrindinis patiekalas, ir kaip garnyras!
UAB „Ūkininko patarėjas“
Įmonės kodas 133122411
PVM mokėtojo kodas LT331224113
Ats. sąsk. nr. LT154010042500061234,
LUMINOR bankas
Gedimino g. 27, LT-44319 Kaunas
Tel. (8-37) 225 300
El. paštas: referente@ukininkopatarejas.lt
Duomenys apie UAB „Ūkininko patarėjas“ kaupiami ir saugomi LR Juridinių asmenų registre
© 2022 - UAB „Ūkininko patarėjas” | Visos teisės saugomos