Columbus +22,1 °C Mažai debesuota
Šeštadienis, 27 Lie 2024
Columbus +22,1 °C Mažai debesuota
Šeštadienis, 27 Lie 2024

Silkių ir blynų salotos

2014/02/26

INGRIDIENTAI: Salotoms: 2 virtos bulvės 1 silkės filė agurkas didelė virta morka 2–3 šaukštai majonezo šviežių petražolių papuošti Blynams: 1/3 stiklinės pieno kiaušinis šaukštas miltų šaukštelis aliejaus druskos Įdarams: 200 g fermentinio sūrio virtas burokėlis didelė virta morka 2 česnako skiltelės majonezo

Virtą bulvę ir morką sutarkuokite stambia trintuve. Agurką supjaustykite kubeliais, o silkę – nedideliais gabaliukais. Į salotinę dėkite sluoksniais – bulves, silkę, agurkus ir morkas. Kiek­vieną sluoksnį pertepkite majonezu. Iš kiaušinio, pieno, miltų, aliejaus ir žiupsnelio druskos užmaišykite blynų tešlą. Paplakite ir iškepkite kelis lietinius blynus. Virtą morką ir burokėlį atskirai sutarkuokite smulkia trintuve. Kiekvieną sumaišykite su smulkiai tarkuotu fermentiniu sūriu, įdėkite po trintą česnako skiltelę, majonezo ir viską sumaišykite. Dalį blynų aptepkite morkų įdaru, o kitus – burokėlių. Blynus susukite į ritinėlius ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Likusia mase aptepkite salotų viršų ir sudėkite spalvotas blynų „rožytes“. Salotas bent valandą palaikykite šaldytuve – jos bus geresnio skonio. Prieš patiekdami į stalą papuoškite petražolėmis.

Dalintis