Ashburn +35,0 °C Dangus giedras
Antradienis, 16 Lie 2024
Ashburn +35,0 °C Dangus giedras
Antradienis, 16 Lie 2024

Sūdyti agurkai – traškūs, skanūs ir su rūgštele

2024/06/08


Prasidėjus agurkų sezonui, šviežias salotas mėgstame paįvairinti raugintais agurkėliais. Vis tik nederėtų pamiršti ir sūdytų agurkų receptų. Virtuvėje jie net gi universalesni – tinka ir salotoms, ir sriuboms, ir šiaip smagu sukrimsti, pasimėgauti jų rūgštele išsiėmus tiesiai iš stiklainio. Būtinai išbandykite šį receptą.

Receptas nesudėtingas, pavyks net pradedantiesiems namų virtuvės šefams. Beveik visus ingredientus galite rasti savo darže, tereiks iš anksto pasirūpinti druska, pipirais ir lauro lapeliais. Jeigu skonis patiks, didesnį kiekį pasisūdyti galėsite ir žiemai.

Sūdyti agurkai

Reikės:

  • 3 l stiklainio
  • apie 1 kg agurkų
  • apie 1,5 l vandens
  • 200 g rupios druskos
  • kelių česnako skiltelių
  • krapų
  • kelių lauro lapų
  • serbentų, vyšnių, krienų lapų
  • juodųjų pipirų
  1. Nupjaukite abu agurkų galus ir 2–3 valandas pamirkykite šaltame (geriausiai šulinio) vandenyje.
  2. Į švarų stiklainį sudėkite krapus, lauro lapelius, serbentų, vyšnių, krienų lapų, kelias skilteles česnako, ant viršaus talpniai sudėkite agurkus, iki indo viršaus pripilkite vandens ir lengvai uždenkite dangteliu. Stiklainį pastatykite į dubenį, kad rūgstant sūrymas neišpiltų ant stalo ar grindų, ir palikite kambario temperatūroje 5–7 dienoms. Jeigu patalpoje labai šilta, perneškite į kiek vėsesnę, kitaip agurkai gali tapti pernelyg rūgštūs.
  3. Nesibaiminkite, kai agurkams rūgstant, sūrymas ims drumstis, pasigirs lengvas burbuliavimas, susidarys mažos putos. Jeigu kvepia skaniai – viskas gerai.
  4. Maždaug po 6 dienų rūgimo procesas baigsis, sūrymas pašviesės, stiklainio apačioje atsiras baltų nuosėdų, bet dings putos ir burbuliukai.
  5. Tada sūrymą nupilkite, agurkus ir žoleles nuplauname po tekančiu vandeniu ir vėl taplniai sudėkite į stiklainį, įberkite juodųjų pipirų, užpilkite šaltu vandeniu. Sandariai užsukę dangtį, stiklainį pastatykite tamsioje, vėsioje patalpoje.
  6. Per 2–3 dienas iš agurkų pasišalins druskos perteklių ir galėsite valgyti iš karto arba pasilikti žiemai.

 

„Rasų“ informacija

Asociatyvi 123rf nuotr.

Dalintis