Columbus +22,9 °C Debesuota
Sekmadienis, 1 Rgs 2024
Columbus +22,9 °C Debesuota
Sekmadienis, 1 Rgs 2024

Suktinukai: mes sufleruojame, kaip gaminti, o jūs fantazuokite, kuo pagardinti

2024/03/23


Suktinukas – tai ne suktinis, bet jeigu labai skanus, galva tikrai apsisuks. Tokiuose patiekaluose daugiau ingredientų, todėl jų skonis įdomesni ir turtingesnis, o viena kita rūgštesnė uoga suktinukui suteiks pikantiškumo ir gaivos. Beje, receptai puikiai tiktų ir artėjančių Velykų šventei.

Ėrienos suktinukai

ėrienos suktinukai

Reikės:

  • 250 g maltos ėrienos (gali būti ir kitokia mėsa)
  • 8 plonų šoninės juostelių
  • 100 g kietojo fermentinio sūrio
  • baltų ir juodų sezamų sėklų
  • aštraus kepsnių ar kitokio padažo
  • druskos, maltų juodųjų pipirų
  1. Šoninės juosteles suklokite ant bambukinio padėkliuko (užleiskite vieną ant kitos). Ant viršaus paskleiskite maltą mėsą, pabarstykite druska, maltais pipirais.
  2. Viename gale sudėkite pailgais gabaliukais supjaustytą sūrį ir padėkliuku viską it kokį sušį susukite į ritinėlį.
  3. Mėsos suktinuką dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir 25 min. kepkite 200 °C orkaitėje.
  4. Kepdami kas 10 min. suktinuką vis patepkite kepsnių padažu. Kai patepsite paskutinį kartą, suktinuką pabarstykite sezamų sėklomis.
  5. Supjaustykite jį griežinėliais, kai visiškai atvės.

PATARIMAS. Mėsos suktinuką galite pabarstyti trintais nesaldžiais kukurūzų dribsniais ar svogūnų skonio traškučius.

Suktinukai su rūgščiomis uogomis

vištienos suktinukai

Reikės:

  • 4 vištų krūtinėlių
  • svogūno
  • 100 g miško grybų arba pievagrybių
  • 150 g raudonųjų serbentų arba kitokių rūgštesnių uogų
  • aliejaus arba sviesto kepti
  • druskos, maltų juodųjų pipirų
  • šviežių bazilikų ar kitokių žalumynų papuošti
  1. Svogūną supjaustykite, grybus pasmulkinkite ir maždaug 5 min. pakepinkite įkaitintame aliejuje.
  2. Suberkite uogas (saujelę jų palikite papuošti) ir pakepkite dar porą minučių.
  3. Kiekvieną vištienos gabalą padalykite į dvi dalis – didįjį ir mažąjį. Didysis gabalėlis turi būti maždaug vienodo storio, mažąjį susmulkinsite. Didžiuosius vištienos gabalėlius šiek tiek pamuškite, mažuosius sukapokite peiliu arba sumalkite mėsmale.
  4. Į susmulkintą mėsą sudėkite pakepintus grybus ir uogas. Įdarą pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais.
  5. Dėkite įdaro ant vištienos gabalėlio, susukite į ritinėlį ir suriškite kulinarine virvute arba sutvirtinkite mediniais smeigtukais.
  6. Suktinukus dar galite apkepinti įkaitintame aliejuje.
  7. Dėkite juos į kepimo indą, įpilkite šiek tiek aliejaus, suberkite likusias uogas ir 20 min. kepkite 220 °C orkaitėje.
  8. Patiekdami į stalą suktinukus papuoškite bazilikais ar kitokiais žalumynais, užpilkite kepant atsiradusiu uogų padažu.

Vištienos vyniotinis su gvakamolės įdaru

vištienos vyniotinis

Reikės:

  • didelės arba 2 mažesnių viščiukų krūtinėlių
  • 2–3 šaukštų smulkiai tarkuoto kietojo fermentinio sūrio
  • ½ stiklinės džiūvėsėlių
  • citrinos
  • šaukšto alyvuogių aliejaus arba tirpdyto sviesto
  • druskos, maltų juodųjų pipirų, maltų kmynų, maltų laurų lapų

Įdarui:

  • 2 sunokusių avokadų
  • nedidelio pomidoro
  • nedidelio svogūno
  • 1–2 česnako skiltelių
  • 1,5 šaukšto žaliųjų citrinų sulčių
  • druskos, maltų pipirų
  1. Vištieną šiek tiek pamuškite, kad būtų galima susukti į ritinėlį. Pabarstykite druska, maltais pipirais, laurų lapeliais, kmynais, įtrinkite ir palikite pasimarinuoti.
  2. Gvakamolei avokadų minkštimą sutrinkite šakute. Svogūną ir česnakus smulkiai supjaustykite. Pomidorą perpjaukite pusiau, skystį ir sėklas pašalinkite, o minkštimą susmulkinkite. Visas sudedamąsias dalis sumaišykite, pagardinkite citrinų sultimis, druska, pipirais. Įdarą bent valandą palaikykite šaldytuve.
  3. Ant vištienos dėkite gvakamolę, palyginkite ir susukite į ritinėlį. Jei jis nesilaiko, susmeikite mediniais smeigtukais.
  4. Džiūvėsėlius sumaišykite su tarkuotu sūriu.
  5. Kitame indelyje aliejų sumaišykite su išspaustos citrinos sultimis. Aptepkite juo vištienos suktinuką ir pavoliokite džiūvėsėliuose.
  6. Dėkite vyniotinį į skardą, pašlakstykite aliejumi ir 25–30 min. kepkite 230 °C orkaitėje.

 

„Rasų“ informacija

Asociatyvios 123rf nuotraukos

 

Visa informacija, esanti portale, yra UAB „Ūkininko patarėjas“ nuosavybė. Griežtai draudžiama ją kopijuoti, keisti, perpublikuoti ar kitaip naudotis komerciniais tikslais be Bendrovės leidimo.

Dalintis