Columbus +0,9 °C Debesuota
Pirmadienis, 7 Bal 2025
Columbus +0,9 °C Debesuota
Pirmadienis, 7 Bal 2025
Lašišos tartaras
Lašišos tartaras.

„Superšeštadienio“ hitas – pigi lašiša: lengvas tartaro receptas iš vos kelių ingredientų

2024/10/26


Ruduo jau įpusėjo, tad vis daugiau laiko norisi praleisti namuose, artimųjų bei gardžių patiekalų apsuptyje. Įsivaizduokite gražią rudens popietę, kai pro langą dar prasiskverbia saulės spinduliai. Ką norėtumėte veikti namuose? Galbūt pasigaminti gardžius, sveikus pietus, kurie suteiktų energijos ir pamalonintų jūsų skonių receptorius? Tai gali tapti ne tik puikia rudens savaitgalio pramoga, bet ir priežastimi prie stalo suburti draugus ar artimuosius. Gardiems patiekalams, žinoma, reikia gardžių produktų.

Savaitgalio pietų receptas: lašišos ir avokado tartaras

Patiekalui reikės:

200 g šviežios lašišos filė (be odos)

1 avokado

1 nedidelio raudonojo svogūno

1 v. šaukšto sojos padažo

1 v. šaukšto citrinos sulčių

1 v. šaukšto alyvuogių aliejaus

1 šaukštelio garstyčių

Druskos ir pipirų pagal skonį

Šviežių krapų (papuošimui)

Lašišą ir avokadą supjaustykite mažais kubeliais. Taip pat smulkiai supjaustykite raudoną svogūną ir sumaišykite jį su lašiša bei avokadu.

Padažui sumaišykite sojos padažą, citrinos sultis, alyvuogių aliejų ir garstyčias. Užpilkite viską ant lašišos ir avokado mišinio, įberkite druskos, pipirų. Švelniai sumaišykite visus ingredientus ir palikite šaldytuve 15–20 minučių, kad skoniai susimaišytų.

Patiekite patiekalą šaltą, papuoštą krapais.

Burnoje tirpstantis bananų ir grūdėtos varškės desertas

grudeta varske bananai
Grūdėtos varškės ir bananų desertas.

Desertui reikės:

200 g grūdėtos varškės

2 prinokusių bananų

2 šaukštų medaus

1 šaukštelio vanilės ekstrakto

Žiupsnelio cinamono

Saujos riešutų arba granolos papuošimui

Bananus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais arba mažais kubeliais. Grūdėtą varškę sumaišykite su medumi, kol gausite vientisą masę. Jei norite, gali įdėti vanilės ekstrakto ar žiupsnelį cinamono, kad desertas būtų aromatingesnis.

Į pasirinktus indelius, kuriame patieksite desertą, dėkite po sluoksnį grūdėtos varškės, tada bananų griežinėlius. Kartokite sluoksnius tol, kol sunaudosite visus ingredientus.

Paruoštą desertą pabarstykite riešutais, granola ar kitais mėgstamais priedais. Galima pridėti šiek tiek medaus ar klevų sirupo ant viršaus.

Skanaus!

 

UAB "Bosanova" informacija

Dalintis