• 1 kg midijų su geldelėmis (pageidautina nevirtų, gali būti šaldytos arba vakuume) • svogūno • poro • pomidoro • česnako skiltelių, pipirų, druskos • 50–100 ml grietinėlės • gabalėlio sviesto • 250–300 ml baltojo sauso vyno
Dideliame puode, kad midijos turėtų vietos atsiverti, ištirpiname sviestą, pakepiname porą ir svogūną, kol suminkštės, įgaus auksinę spalvą, bet neperkepame. Sudedame smulkiai pjaustytą pomidorą, prieskonius, česnaką. Patroškiname keletą minučių. Supilame visą vyną ir leidžiame nugaruoti trečdaliui ar kiek daugiau. Tada suverčiame midijas, puodą uždengiame ir kaitiname 5–6 min. ant vidutinės ugnies, kol midijos atsivers. Joms atsivėrus, viską permaišome ir supilame grietinėlę. Dar kartą permaišę patiekiame gilesnėse lėkštėse ar dubenėliuose.
Garnyrui tinka skiltelėmis supjaustytos, orkaitėje keptos ir majonezu pagardintos bulvės.
Svarbu: prieš troškinant midijas, būtina jas kelis kartus nuplauti, jei reikia, pašveisti geldeles šepetėliu. Į ištroškintas, bet neatsivėrusias midijas veržtis jėga nereikėtų – valgomos TIK atsivėrusios.
UAB „Ūkininko patarėjas“
Įmonės kodas 133122411
PVM mokėtojo kodas LT331224113
Ats. sąsk. nr. LT154010042500061234,
LUMINOR bankas
Gedimino g. 27, LT-44319 Kaunas
Tel. (8-37) 225 300
El. paštas: referente@ukininkopatarejas.lt
Duomenys apie UAB „Ūkininko patarėjas“ kaupiami ir saugomi LR Juridinių asmenų registre
© 2022 - UAB „Ūkininko patarėjas” | Visos teisės saugomos